Har första advent redan varit i år?!

Jag tänkte eftersom att flertalet människor redan börjat julpynta. Känns som att jag inte riktigt hänger med. Såvitt jag vet så är det ungefär 4 veckor kvar till första advent och därefter ytterligare ungefär 4 veckor kvar till jul. Så för min del får julsakerna ligga kvar i sin kartong ett tag till.



Gissa om jag blev förvånad igår när jag besökte kurssidan och tentaresultatet från första tentan redan lagts ut. Och jag som trodde vi skulle få vänta till lektionen på måndag. Jag gav rubriken en lätt liten klick och med ena ögat kikade jag försiktigt på mitt resultat. Väl Godkänd. Tro att jag blev glad. Att jag var godkänd hade jag på känn efter gruppdiskussionerna, men att jag hade fått så höga poäng och VG det kom som en väldigt positiv överraskning.



Igår var vi i Karlskoga och myste lite med favoriterna. Vi tittade på William när han tränade fotboll/innebandy och så var jag, Henrik och Miranda iväg och handlade till tacos. Miranda har precis vänt sin stol så nu går den lätt att flytta över från bilen. Så skruttan var så stolt över att hon fick åka själv med oss och hjälpa oss att handla dessutom. :)...
Väl hemma hos Mamsen så fick Älsklingen stackaren lägga sig i mammas säng och vila. Migränen slog till med full fart och efter en liten stund så fick vi istället packa ihop och åka hem igen. Hemskt det där med migrän. Finns inte så mycket att göra åt det när det slår till sådär hårt. Som tur var gick det värsta över under resan hem så väl hemma tog vi täcket omkring oss och myste till idol samt en ny serie som jag ej minns namnet på.
(Erika förtjänade förresten INTE att åka hem, inte Eddie heller egentligen, men någon måste ju tyvärr.)



Det blev ett mycket indelat inlägg idag. Och mycket text, inga bilder. Dåligt av mig. Men just nu är jag bara TRÖTT och ska äta lite sen frukost för att sedan sätta fart med pluggandet. Kanske att jag ser nån serie först... och kanske att jag läser lite i min nylånade mycket spännande bok först. Haha det är inte lätt!!!!!!!!!!

Happy Halloween på er alla spöken därute.


Blivande konstnär?

Nä det va förmodligen att överdriva en stoooor del, men bra kul är det att ta fram sin kreativa sida och måla lite..

Här har ni gårdagens + dagens resultat.





Inväntar besked...

...från ytterligare ett par söta vänner sedan kan resan bokas. Nyåret ska för femte året i rad firas i Branäs och allt som  det har att erbjuda. Har varit ett säkert kort, en toppenresa, de senaste åren så varför inte fortsätta åka dit. Har ju blivit som en tradition.

Ikväll har min konstnärliga sida fått ge resultat. Blev dock inte helt klar så jag ska tillbaka imorn och måla färdigt. Lovar att ta en bild på mitt verk hehe.... För att vara första gången är jag väldigt nöjd..:)

Nu börjar efterlyst igen, sedan MÅSTE jag sova. Tentadag imorn.... BLÄ!!!!!



Män som hatar kvinnor

Vilken bra film. Jag förstår absolut alla hyllningar!! Nu längtar jag tills jag får se nästa. Vore ju lite mäktigt att se den på bio, men så har vi ju problemet att min man inte gärna går på bio. Så jag får hålla mig till tåls. Kanske ska passa på att läsa Män som hatar kvinnor också. Den var ju lite seg i starten, men det kanske går lättare nu när jag sett filmen. Nu kan jag ju se karaktärerna framför mig.



Jag ger filmer 3 TUMMEN UPP av 5 möjliga. Detta med förhoppning om att nästa kommer att leda till en till och den tredje förhoppningsvis leda till full pott.(För den är ju egentligen kanske värd 4 av 5) Alltid bättre att höja sina poäng än att få dem sänkta, eller hur?!!

Nu ska jag strax mysa ner mig i sängen och sova. Läser en ganska mystisk bok just nu... "Mannen under trappan" tror jag den heter och det får kanske bli några sidor i den innan lampan släcks.


MEN NI... DÅLIGT MED FÖRSLAG PÅ BRA DANSFILMER HITTILLS. KOM IGEN NU!!!! PLEASE... ;)..

Godnatt mina vänner!!




På jakt!!

Ja nu är jag i ett dans-film-stim igen. Så kom igen med era tips nu.

TIPS PÅ DANSFILMER ÄR MER ÄN VÄLKOMNA

Ikväll blir det dock ingen dansfilm. Ikväll blir det "Män som hatar kvinnor". Hoppas innerligt på att den ska uppnå mina förväntningar. Har hört mycket bra om den och har därför satt ribban högt. Vilket förmodligen är dumt, men tycker jag att den är såååå bra som alla säger efteråt så måste den ju verkligen vara det.

Nu kom älsklingen hem.. så nu ska datorn kopplas in och sedan trycker vi på play.





Snälla låt mig klara det

Jag har fortfarande läst alldeles för lite inför tentan. Men va sjutton gör man när man inte vet VAD man ska läsa. Nej detta känns inge vidare alls. Får hoppas att "mitt bästa" räcker till godkänt!!

Imorn ska jag och Agneta gå till grannhuset och vara kreativa i konstvärlden (om jag känner att jag är värd det nu mitt i detta pluggkaos). Ska bli skoj. Skönt att bryta av läsningen med något som är aningens (läs mycket) roligare.

Nä jag har ingen ro att skriva här. Sa gräva ner mig i böckerna en stund igen.


Stressad är mitt andra namn.

Jag är uppriktig sagt orolig för hur tentan på torsdag kommer att gå. Vet inte vad jag ska läsa på, vad jag ska memorera. Vet inte vad som förväntas av mig, vad jag förväntas kunna. 5 böcker, 5 ämnen. Vart ska man börja?!! Vart ska man sluta?!!

Jag sitter och äter choklad. En utav älsklingens födelsedagspresenter faktiskt. Snällt att han delar med sig. Kanske kan hjälpa mig att slappna av lite.

Till helgen har jag faktiskt inga som helst planer. Inte än iallafall. Det enda jag vet är att det blir en lugn helg för Henrik har match på söndag. Söndagsmatch i Stockholm. Inte den roligaste resan kanske, men förhoppningsvis kan de vinna och få en bra hemresa.

punkt slut för nu


Helgsummering och nya tag

Helgen har varit kanon!!!!!!!!
Henrik har blivit bortskämd med massa fina presenter.
Vi hade ett underbart kalas för släkten i fredags. Miranda älsklingen satte en guldkant på min kväll.
Vi hade en jättelyckad fest hemma hos oss igår med de bästa vännerna omkring oss.
I förmiddags kollade vi på innebandy och åt nachotallrik tillsammans med grabbgänget + Madde.
Vi har myst framför tv:n hela kvällen.
BILDER KOMMER!!

Imorgon sätter jag igång med pluggning inför tenta nummer två. Ge mig kraft och energi att orka läsa läsa läsa. Men kanske framförallt förmågan att ta till mig och föra det jag läser vidare till mitt minne. Det ska iallafall bli skönt att slippa fara fram och tillbaka till Karlstad denna vecka. En dag räcker nog!!

Nu väntar sängen. Det är roligt med kalas, men jösses vad trött man blir. Dröm sött...


Wiiihoo

Äntligen en dag att se fram emot. Ja de första timmarna skulle väl kunna hoppas över, men sen ni, sen blir det kalas för hela slanten (bokstavligt talat hehe).

William kommer inte för han ville inte missa sin fotbollsträning :), men annars kommer hela familj 1 och familj 2. Kanonkul. Älskar att vara omringad av nära och kära. Och när nästan alla är med samtidigt kan det ju inte bli bättre. Några fattas oss som aldrig kommer att kunna vara med igen och de saknas alltid, men man har på nått sätt lärt sig att leva med det. Vad annars ska man göra?!!

När jag kommer hem sätter sysslorna genast igång. Den sista städningen ska göras, det ska bakas och så ska jag ta fram servisen (åh så fint det låter, IKEA är bra grejer det :P). Henriks present kom igår också (jippi) så det ska hämtas på ICA. Och så ska jag förbi posten och hämta mitt körkort. Javisst farbror polis lån har gått ut och det är dags att lämna tillbaka det till dess riktiga ägare.

Nu ni är frukosten där den ska vara så jag ska bara polera mina tänder och sedan trycka på gasen.

MOT KARLSTAD


Inte en lugn stund

Imorn ska klassen ha tentafest. Jag kan ju dock inte närvara eftersom älsklingen ska firas. Har vår egen lilla fest här hemma istället. :)

Tänkte förut att det är jädrand gött att tentan är över... men så inser jag plötsligt att jag måste sätta igång och plugga inför nästa tenta som är på TORSDAG. Jösses denna eviga stress och press. Tur att vi är lediga mån-ons... får bli ena riktiga pluggdagar det. Inte mycket annat att göra tyvärr.

Idag fick jag förfrågan om jag kunde vara barnvakt åt William när resten av familjen åker till Göteborg i slutet av november. Dags för Miranda att besöka farbror doktorn igen.

Jaha nu ringer det på dörren.....

...det var svärmor som kom på besök... får skriva mer sen..:)



Satans omatematiska del av hjärnan

Jag svarade på alla frågor, kände mig hyssat nöjd och lämnade in. Så när jag kommer ut i korridoren och samtalar med några från klassen så kändes det inte alls lika bra längre. Snarare tvärtom. Typiskt. Men men... jag gjorde mitt bästa och mer kan jag inte göra. Får hoppas att de där 30 poängen som krävs för godkänt finns att hämta iallafall.

Imorn ska vi diskutera våra svar i grupp. Jag längtar tills det är över och jag kan lämna detta bakom mig.

Städdag idag!! Men först måste jag få i mig nån mat och sedan vila lite. Jag är helt slut!! Utpumpad!!



Tenta...tenta...tenta...tenta

Om ett par minuter när filen är i magen så ska jag bara borsta tänderna och sedan styra mot Karlstad och tenta-skrivandet. Lite svårt att tänka på annat just nu som ni kanske kan förstå. Finns det ytterligare kunskap jag kan nöta in och som kan vara till nytta för dagens skrivning?!! Förmodligen och förmodligen vet jag det efter provet, för nu har jag inte en aning. Jag säger bara lycka till till mig själv och hoppas på det bästa.
60% för godkänt...det MÅSTE jag klara!

Ha en underbar torsdag!


Innehållsrik vecka

Jag tror faktiskt inte att det går att nöta in mer matematik innan torsdag. Jag har suttit hela dagen och räknat och läst. Finns det mer jag kan göra så vet jag inte vad det skulle vara. Ska kika lite mer i anteckningarna imorn kväll, men annars får det helt enkelt gå som det går.

Denna vecka är verkligen fullproppad med saker som ska göras. Det är tvättid, handling, tentaskrivning, information om examensarbete, städning, pluggning, uppföljning av tenta, bakning och så vidare... och så vidare... Fick skriva en veckolista förut för att se när allt ska ske. Inget får glömmas av. Presenten är klar också. Vald av Henrik själv så det kan ju knappast bli fel där hehe. Och förhoppningsvis hinner vi får den innan lördag så att jag kan slå in den och sedan låta honom öppna för att se överraskad och nöjd ut.. :)

Jag köpte ju e ny klänning härom veckan och den tänkte jag ha på mig i helgen. Men så provade jag den förut och kände att jag kanske vill spara den till nyår. Det är en perfekt nyårsklännning. Branäsklänning får vi hoppas. Väntar bara på att alla ska bestämma sig inför årets resa. Blir det Branäs eller inte?!! Jag, Älsklingen och Madde hoppas iallafall på det!!

Åh... vilken längtan jag fick till jul och nyår nu då. Ungefär 2 månader kvar nu, vilket vi vet går fort. Älskar de högtiderna. De bästa!! Jag funderar bara på vad man ska hitta på för juklappar åt barnen. William önskade sig inget annat än trummor hehe. Ja vi får väl se hur det blir med det! Miranda är ju ganska enkel att köpa till, men samtidigt så har hon ju så mkt saker. Älskar att köpa julklappar. Älskar allt som har med julen att göra faktiskt.

Nej vettja om det kommit nått nytt the hills avsnitt....





Just idag är jag stark...

Jag har bäddat sängen, kollat igenom posten, tömt diskmaskinen, fyllt på diskmaskinen, gjort frukost och än MÅR JAG INTE ILLA. Fy fan va gött om det kunde hålla sig bakom lås och bom.

Snart kommer älsklingen hem och jag är lite spänd på att få höra om de fått resultatet av fysikprovet. Hoppas hoppas hoppas det gick bra. Inga lätta grejer det där kan jag lova. Jag fattade ingenting när jag läste igenom hans uppgifter.

Nej Farm Frenzy bara en liten liten stund innan jag sätter igång med pluggandet.


I drömmen blir jag frisk

Imorn tänkte jag vara bra i magen. Hoppas magen tänker likadant.

Jag har gjort 2 av 3 övningstentor ikväll och det känns väl sådär. Finns en del saker jag måste kolla närmre på och klistra in i min lilla hjärna innan torsdag. Ska göra den sista övningstentan imorn och sen blir det att läsa anteckningar m.m. Allt hjärnan orkar ta in ska in. Lite ska jag väl kunna få bestämma över min egna kropp.

Hm... får ej glömma vissa viktiga samtal imorn också. Och sola tänkte jag ju dessutom. Jösses, hur ska allt hinnas med. Får klona lilla mig för att hinna med allt. Men då skulle nog älsklingen få spader. En tentastressad grinig tös till sambo räcker garanterat hehe. Jag tror inte ens jag skulle orka med mig själv i flera upplagor. Det blir ju stress gånger flertalet. Kan inte vara bra.

Nej slut på allt konstigt svammel. Nu ska jag krypa ner bredvid min underbara älskling och försöka sova. Stänga av alla tankar och bara somna in. På tal om det så vore det bra skönt om man kunde trycka på en knapp när man skulle sova. En sorts off-knapp som stängde av alla tankar och bara fokuserade på SÖMN SÖMN SÖMN. Vad utvilad man skulle bli då. Borde vara förbjudet att föra med tankarna in i drömmen. De borde få sväva fritt utan påverkan från det vakna tillståndet.


OFF


Ibland får man lov att vara tjatig, speciellt i sin egen blogg.

Tror ni att magvärken och illamåendet blev bättre?! Nej jösses med vilken kraft det slog till sen. Fick gå ifrån klassrummet mitt under lektionen för att jag trodde att frukosten skulle komma upp. Men det gjorde den inte. Jag höll emot och än har jag inte spytt nått. Magen är dock fortfarande lurig.

Vad vill du mig egentligen dumma ONDska?!!

Älsklingen var snäll och hämtade mig på skolan efter försa lektionen och då tog vi en snabb runda på bergvik, fick lite mat i magen, köpte strumpbyxor till mig samt besökte Amazon och fick med oss lite fisk m.m. hem till saltvattensakvariumet. Allt fick dock gå i snabb takt för jag längtade verkligen hem till en mjuk plats att lägga mig på.

Så nu är vi alltså hemma och har varit det ett tag. Har sett "Ensam mamma söker" som vi missade igår och skämts en aning som alltid när vi ser det där. Katastrof!! Favoriten är ju ändå Sandvikstjejen Madeleine. Hon är ju rolig som få.

Nu ska jag spela lite Farm Frenzy... det är grejer det ska ni veta hehe.


Utan innbördes ordning.

Idag har jag mycket att säga. Sånt som hänt, sånt som ska hända och tankar jag har.

1. Min magvärk är INGEN LEK. Idag har jag så ont att jag trodde jag skulle tuppa av på bussen. Sitter och hoppas på att det ska gå över tills lektionen börjar annars måste nog Henrik hämta mig tidigare idag.

2. Diskmaskinen är äntligen inkopplad och i lördags tryckte vi igång den för första gången. Kändes härligt.

3. Idag kom aldrig morgonens ljus under bussresan. Mörkt mörkt och mörkt hela långa vägen. Inge skönt alls faktiskt. Tröttheten blir liksom värre och inte är det lätt att se sig omkring heller vilket kan vara nödvändigt när illamåendet sätter fart.

4. Jag har bestämt mig för att jag måste sluta oroa mig så mkt om vad folk tycker och tänker om mig. Jag analyserar alltid olika möten med människor och tänker att jag kanske var för si eller för så... Men det är slut med det nu. Tycker nån inte om mig för den jag är så är det ju tyvärr den personens problem. Japp... skön slutsats hehe.

5. I helgen blir det kalas för hela slanten. 25-års firande på gång och älsklingen ska få presenter och smörgåstårta såklart. Familjerna på fredag och vännerna på lördag. Kan ju inte bli bättre. Synd bara att Parkhallen endast har 25+ denna helg. Men vi får väl knata iväg till något annat skrymsle. Med rätt gäng så kan det inte bli annat än roligt!

6. När jag skrev nummer 5 så insåg jag att Henrik ju faktiskt kommer in i Parkhallen så vem vet han kanske överger oss och knatar dit nu när han tar ännu ett snäpp in i vuxenlivet.

7. Men när jag skrev nummer 6 så insåg jag att det inte kommer hända. Jag vet ju av tidigare erfarenheter att han faktiskt vill ha med sin flickvän när han ska ut. Mysherrn.

8. Finns mycket mer jag vill säga, men just nu tror jag inte att jag klarar av att sitta upp så mycket längre. Ska leta upp en soffa och vila en stund innan lektionen startar.

9. Det är synd om mig.


Avslutar v.42 2009 med ett...

GODNATT!!
Idag är det söndag, imorn är det måndag, och som alltid är jag därför trött och besviken på att helgen passerat alldeles för fort!!


Här och där och fram och tillbaka

Gårdagen svepte snabbt förbi då tvätten tvättades hemma i källaren och middagen avnjöts i Nykroppa med mamma, pappa och lillebror Stjernberg. Sedan kikade vi självklart på gårdagens inspelade avsnitt av Idol. Åter igen helt rätt person som åkte ur tävlingen. Och återigen har juryn så rätt ibland och såååå FEL ibland. När det kommer till Erika så tror jag minsann de har bestämt sig för att inte ge henne positiv kritik.

Idag har mamma klippts och blivit färgad. En asymetrisk frisyr med en helblonderad nyans. Dock krävs det ytterligare ngn färgning innan vi får det rätta resultatet.
Nu sitter jag hemma hos mamma och förutom att jag saknar älsklingen så har jag det hur bra som helst. Världens underbaraste William i mitt knä och mys för hela slanten.

Imorn är det innebandy i Örebro som gäller. Lillån - LFIBK och ni kan ju gissa vilket resultat jag hoppas på..:P...

Ha en fortsatt trevlig helg!!



I´ve got some reading to do

Idag pratade vi om tenta nummer 2 på lektionen. Jag har en del att läsa kan jag lova...:P.. Men tror jag börjar med det i helgen. Ikväll ska jag läsa i min bibliotekslånade roman. Lättläst, men den ger ändå ett tillfälle att rymma från verkligheten för en stund. Perfekt innan nattlampan släcks.

Pannkakor med grädde och båbärssylt. Visst låter det gott? Jag är dock inget faan av blåbärssylt så mina kvällspannkakor fick smaksättas med smör och socker. Låter inte lika gått, men smakar ljuvligt.


Vad tror ni folk säger om jag reser mig upp och dansar och sjunger mitt i biosalen?!

Jag är nog den tröttaste människan som går i ett par skor (och då räknar jag med att de flesta nångång går i ett par skor). Jag kände mig illamående, vilket iofs kan hänga kvar sedan i helgen, och så extremt trött när jag åkte hem med bussen att jag var som i en annan värld. När Henrik, så otroligt gullig som han är, hämtade mig vid kiosken i Lindfors så satte jag mig så nerhasad att man skulle kunna tro att jag gömde mig för någon. Jag orkade inte sitta upprätt.

Så nu har jag precis sovit ett par timmar. Perfekt för en tjej som eventuellt behöver somna tidigt ikväll...Nej inte direkt. Men vad ska man annars göra när man förvandlas från människa till en hösäck detvarken går att prata eller göra något tillsammans med?!

Hm.. ni la kanske märke till mitt eventuellt i förra stycket. Nej jag har inte bestämt mig än om jag ska in till skolan eller inte. Och då vet ju alla hur det kommer att sluta. Suck. Men jag vet ju att jag förmodligen kan det som ska gås igenom. Känns bara som en sovmorgon onödig att förkasta.

En sak som är säker det är att jag ska till Madde imorn. Vi ska gå en stund på stan och så ska vi på bio. FAME...I´m gonna live forever... ja ni vet. Åh det ska bli skoj. Sällan jag gå på bio. Alldeles för sällan.


Denna härliga morgon!! ;P

Jag lyckades kliva upp i morse och nu sitter jag här i skolan. Magen är fortfarande lite svajig, men jag tror att jag har koll på läget nog för att orka med dagen iallafall.
Imorn stannar jag förmodligen kvar i denna storstad (tihi) för att sova kvar hos Madde Padde. Skönt att slippa gå upp så himlans tidigt på torsdag. Kanske gör att jag kan känna mig utvilad på vår redovisning vi ska ha då.
Åh va jag älskar redovisningar (NOT). Men det ska väl gå bra även denna gång antar jag. Bara att köra på så har man det gjort sen. Pust och stön!!

En stor lycka-till-spark i rumpan på min älskling idag som ska beta av sitt första fysikprov. Ge järnet babe!!

Själv ska jag koncentrera mig på dagens ämne som lyder STATISTIK.


Komiskt

Roast på Berns underhåller mig just nu och det är stundvis riktigt roligt. Dessutom är ju min favorit Robert Gustavsson med i detta avsnitt så det kan ju inte bli annat än roligt. Ska se avsnittet med Pernilla Wahlgren sen... det ska bli intressant. Kanske till och med pinsamt?!!

Annars har jag tagit det lugnt hela dagen. Vilat magen och varit allmänt lat. Dock en hel del rastlös också vill jag lova. Ska bli skönt att komma iväg imorn. Frisk luft och lite socialt umgänge kan knappast göra saken värre.

Älsklingen sitter i köket och pluggar för han har prov imorn. Jag funderar ibland på att göra honom sällskap PUNKT


Här är det jag som bestämmer!!

Imorn SKA min mage vara bättre och jag SKA till skolan. Det bara är så!!!

Det är som värst när jag äter, men maten går ner i magen och inget kommer upp igen. That´s good.


Om jag ändå kunde trolla

Efter matchen i lördags låg ju både jag och älsklingen i soffan och jämrade oss. Han för sin käke och jag för min mage. Så det blev ingen sen kväll för oss och som tur var lyckades vi somna direkt och sova genom hela natten. Dock var inte våra problem borta när vi vaknade. Nej älsklingen fick fortsätta knapra piller och min magvärk hade förstärkts med illamående. Det blev soffläge igen.
Så igår kväll när jag klappade på Henrik och tyckte lite synd om mig och han gjorde detsamma så sa jag...

"Nej mig är det inte synd om, nu har magvärken gått över"

Tjii fick jag. Vaknade i morse och BAM, den var tillbaka med all sin kraft. Illamåendet ligger dessutom på lur, väntandes på att få attackera mig. Jag känner det.
Sedan är jag ju som jag är. Vela själv. Får ångest av att stanna hemma, blir stressad över vad jag kan missa. Så jag kliver minsann upp, sminkar mig och ja... sen blir jag ju sittandes. Jag vet ju hur magen fungerar vid den här tiden och att det egentligen inte är någon idé att försöka. Så varför kan jag inte bara bestämma kvällen innan eller direkt då alarmet ringer att jag blir hemma. Nej det ska krånglas så att jag hinner sminka mig, får ta bort sminket igen, störa tröttheten, jag får svårt att somna om. Jaja jösses jag blir inte klok på mig själv ibland.

Ska väl störa Johanna om nån timme genom att skicka ett härligt "jag är sjuk, vi ses imorn" sms.

Nu hoppas jag främst på 3 saker:

1. Att jag är frisk tills imorn, för mer uppgifter vill jag inte ha innan tentan.
2. Att onsdagens lektion ger mig vad jag missar idag.

3. Att denna magvärk slutar bråka med mig ASAP.

Hm.. hade tänkt stanna uppe tills älsklingen kliver upp, så att jag inte väcker honom i onödan. Men magen är i behov utav en liggande position så jag tror jag tar på mig de tysta tofflorna och smyger in iallafall.


P.S Om jag kunde trolla vet jag inte vart jag skulle börja. Det finns ju så otroligt mycket jag skulle kunna göra. Fast det är ju iofs bättre än tre önskningar. Har ibland legat och tänkt att vilka tre jag skulle välja. Det är näst intill omöjligt. En del har ju liksom följdönskningar, gills de då som en eller flera?!! Jaja än har jag tid att fundera, har hittills inte stött på någon givmild ande.





Nej, så enkelt är det minsann inte!!

Illamåendet har varit ett faktum hela dagen. Inge trevligt alls och jag hoppas verkligen att det har gått över till imorn bitti. Behöver ta in allt skolan har att ge nu inför tentorna!! De säger att vi inte bara ska tänka på tentorna under lektionerna... men hur lätt är det att inte göra det?!! Nej de har absolut övertagit mina tankar. Och mitt problem ligger i att välja rätt instuderingsmetod. Jag bläddrar bland böckerna... tänker att jaha detta kanske jag ska kolla mer på innan tentan... ja och så stänger jag igen dem igen. Som alltid skjuter jag studierna framåt in i sista sekund. Toka!!

Blir hårdkörning nästa helg.


YES YES YES

Nu äntligen ska det väl kanske kunna vända. LFIBK går hem med sin första seger för säsongen och det var en sådan lättnad när slutsignalen gick och siffrorna visade 8-6.

Nu sitter vi i soffa och jäser efter en underbar måltid. Fick ett extremt sug efter pommes, kött och beasås så exakt det är vad vi har precis smällt i oss. Och det var lika gott som jag mindes. Älsklingen tittar på fotboll och när det är slut ska det bli film. Om jag nu orkar hålla mig vaken för hjälp vad trött jag blev. Sov ganska dåligt i natt då älsklingen fick kliva upp titt som tätt pga av sin onda kind och så var Laban på ett riktigt bushumör. Får hoppas att denna natt blir bättre för sedan är det slut på helgen och det är dags att ta nya tag igen. Usch det känns verkligen inge lockande just nu.

 


Dags att börja spara

För till sommaren växer vår lilla familj. Hur vi ska orka vänta är en annan fråga, men den som väntar på nått gott...


(google-bild)


Lackat och klart

Igår köpte jag mig ett svart naglack och nu har jag precis målat på ett par lager. Torkade fort, älsklingen tyckte det va skitsnyggt... så ja jag är nöjd.

Match vid femtiden alltså. Ska duscha och göra iordning mig i god tid idag. Jag är sååå seg i vanliga fall så tid är vad jag behöver.

Älsklingen räknar fysik. Duktig han. Jag själv ska kolla på Ghost whisperer. Det är iallafall lite roligare :)...

Jaja hoppas ni tog fram era anteckningsböcker och skrev upp detta viktiga inlägg. :P


11 ska bli 10

Så vad tycker jag om dagens idol?

Nicklas - aldrig varit någon favorit... är det fortfarande INTE.
Rabih - Hoppades så att han skulle göra bra ifrån sig, men nja... hur rörde han sig?! Attans så fel det kan bli!! Men det är absolut inte hans tur att åka hem. Underbara rösten finns ju kvar.
Karolina (?) När jag hade skrivit alla så saknades ett namn. Jag hade glömt en tjej. Det säger ju en hel del. Me don´t like her... men måste erkänna att hon har en bra röst... ibland.
Erika - LAILA OCH ANDREAS HAR FEL. Erika är superbra.
Calle - Jag kan inte låta bli att älska denna killes röst. Och så ser han ju ut som självaste Karlsson på taket också hehe. Vi röstar ut Andreas!!!!!!!!!!!!!!!! 
Reza: Jag föredrar henne på scenen sjungandes än bredvid pratandes. Sorry, men sant. Bra röst och gjorde bra ifrån sig. Hennes bästa uppträdande hittills.
Erik: Favorit innan, favorit medan och favorit efter!!
Camilla: Ja som jag skrev tidigare idag så gjorde hon såklart bättre ifrån sig idag. Lugn och fin, men ingen gåshud på mig för det. Mellanmjök.
Eddie: Trots sina crazy eyes blickar han ger ibland så var det ett bra framträdande. Lite svajigt ibland, men bra!
Mariette: Egen stil... härlig röst.
Tove: Duktig på scen... men att hon sjöng kanonbra som Laila sa kan jag inte hålla med. Upp och ner...bra och dåligt.


Ett STORT MINUS för kvällen var ju kören. Why? De förstörde ju bara låtarna. Totalt.
Ett STORT PLUS för kvällen är ju att Karolina sitter löst. ÅK UT!!!!

YES YES YES!!! Älsklingen och jag fick som vi ville för andra utröstningen i rad. GÖTT!!

(Haha jag lyckades verkligen spela in allt utom de sista minuterna när de berättade vem som åkte ut. Tv4.se fick berätta för oss om utgången och det gick ju bra det med.)








Fredagsnöjen

Nytt smaskigt fredagsrecept

Tärnad Kassler
Knaperstekt Bacon
Creme Fraiche (soltorkade tomater och fetaost)
Laktosfri grädde
Vitpeppar, vitlökskrydda och lite allkrydda.
Serverat med ris och grönsallad.

Älsklingen tittar nu på innebandy: Helsingborg - Warberg (2-1 i första perioden) Och om 10 minuter går inspelningen av idol igång. Får hålla mig ytterligare ett par timmar innan jag ser det. Hoppas på att det är Camillas tur att åka... det kanske är just därför hon skulle kunna göra en skräll just idag.. :P...

Imorn mina vänner då är det match för grabbarna igen. Dags för dem att verkligen ta i med hårdhandskarna nu. Jag och Elin kommer att vara där. Kom du med!!!









Inte att förglömma....Grattis Cina!!!!!





Partii pics

Förra helgens sällskap. Ett gäng underbara människor!!



  







Älskar dig med lilla prinsessan

Idag när min mamma hälsade på hos familjen Grefve så gick diskussionen som nedan:

Mamma pratar med Miranda om hur de hade det på Mallorca

Mamma:  Har du ätit ordentligt när ni varit borta då?

Miranda: Ja!!

Linda (Mirandas mamma): Nej det har hon inte, hon har i stort sett levt på melon och jordgubbsglass.

Miranda: Jag älskar jordgubbsglass... OCH MARIE (that´s me, Ida-MARIE)

Åh jag blev helt varm inombords och fylldes av sådan längtan att krama fasters älskade lilla troll.
Jag saknar dessutom hennes storebror något enormt. Måste låna hem honom hit någon helg så jag får en dos av den starkaste kärlek jag någonsin känt. Det ultimata vore ju om det passade så att båda kunde komma hit och sova över. Helmys med fasters guld. Det vore underbart!!






Honey I´m home

Nu är jag hemma igen och sängen står kvar. Dock är den inte längre varm och dessutom är den tom vilket inte alls gör den lika lockande som i morse. Fast trött är jag minsann fortfarande. Och sova det ska jag... snartl. Är ju ledig imorn så nu behöver jag inte oroa mg för att inte kunna sova ikväll.

Hm... nä älsklingen KOM HEM NU!! Jag behöver en kram...eller två.. ;)...


Jag längtar redan hem...

... och ändå har jag inte åkt hemifrån ännu.

I natt har jag sovit 3, högst 4 timmar. Och ja därför är jag aningen trött och längtar mest bara tillbaka till min varma säng där min älskling ligger och sover sött.
Elak som jag är har jag väckt mamma också. Stackarn ligger hemma sjuk och så skickar jag sms och väcker henne. Tycker inte om mörker sådär jättemkt så jag förvarnade bara om att jag garanterat kommer att ringa sedan om hon var vaken. Och det fick jag ju såklart även om hon inte skulle till jobbet idag. Min mamma är snäll hon!!!!

Nu är yoghurten uppäten...då har jag inte längre tid att sitta här. Adjöss med er och ha en bra dag!

(Grader 2 ute... jag kommer frysa som en tok i skogen idag)


Sikken dag detta kommer att bli

Jag ska nog inte gå och lägga mig efter tolv om kvällarna för jag blir helt slut dagen efter. Har som en hinna på ögonen som inte verkar vilja försvinna och nacken värker. Är nog tur att jag ska upp tidigt imorn så jag får nån ordning på vardagen. Ska ju äntligen få träffa en skolklass. Det har jag längtat efter vill jag lova. Det är ju inte "min" klass, men ändå en klass med ettor och det är ju alltid skoj.

Jag sitter och väntar på att min prins ska komma hem.... oj jaha nu hör jag nyckeln i låset. Härligt! Borta bra, men hemma bäst i älsklingens närhet.


Stegräknar´n är min bäste vän

Att gå ner i vikt är ingen lätt match för en lat godisråtta som mig. Jag har dragit ner på kolhydrater, försöker välja nyttiga mellanmål när suget sätter till och .............................. Som ni ser fattas det en mening. Där borde det stå jag rör på mig regelbundet. Men det gör det inte och anledningen är enkel. Jag gör inte det. Jag vill, jag borde, men jag gör det inte. Vill börja promenera... långa promenader i snabb takt. Skulle dock behöva en promenadkompis. Någon som jag kan göra ett schema tillsammans med. Dessa tider dessa dagar träffas vi här och går si och såhär länge.
Kanske får leta fram min stegräknare och göra den till min promenadkompis. Den saknar dock några egenskaper jag söker. Talförmåga för att nämna en. Imorn är dock älsklingen ledig från träning. Kanske kan få med mig honom ut om nu inte kinden värker efter dagens operation. Det återstår att se när morgonen gryr.

Jösses nu är det verkligen läggdags.




Wanna go with me?!

Har precis räknat på en massa matematiska uppgifter... roligt när det går bra, mindre roligt när man ej förstår. Dels därför jag gav upp för idag!! :P

Jag funderar på vad jag ska hitta på nu. Jag är inte speciellt trött, det finns inget bra att se på tv och älsklingen sover så sött att jag inte vill väcka honom med att hämta min bok som ligger i sovrummet. Hm.. kanske att jag har nån bra film att se.

På tal om film... Fame har biopremiär på fredag... lockande!!! Problemet ligger i vem som skulle vilja följa med mig på denna typ av film. Jag vet att Henrik inte ligger speciellt högt på den "jag vill gärna" listan hehe.




Repeat tack!!


Mörkret omringade mig

Jag tänkte att klockan förmodligen redan var så mycket som halv elva och det var dags att kliva ur den varma sängen.... men klockan var redan tolv. Jisses!! Jag tror vi får sluta dra ner vår svarta persienn för den gör så att mörkret sluter sig omkring mig och ger mig inte en enda vink om att morgonen skulle ha anlänt. Skulle ju iofs kunna sätta på alarmet, men hur skoj är det en ledig dag?!!

Hm..älsklingen är hos tandläkaren just nu. Drar ut visdomständer den stackaren. Jag är såååå glad som slipper det. Har växt fram en rädsla för tandläkaren inom mig och jag tycker att det räcker gott och väl att göra en undersökning. Usch ryser bara jag tänker på det!! Min tandläkare predikar alltid om vad bra det är med tandtråd... den har säkert fler av er hört... iallafall så tyckte hon att jag iallafall kunde använda det två gånger i veckan (eftersom jag är så ärlig och berättar att jag aldrig använder det). Så jag gjorde ju som jag gör varje gång... köper tandtråd på sånna där enkla fästen ni vet och lägger in dem i badrumsskåpet. Japp...så var det gjort!!
Ska dock säga vid mitt nästa tandläkarbesök att jag nu iallafall använder tandtråd 1-2 ggr i veckan. Får vi se vad människan säger då. Kanske har jag helt plötsligt fått bättre tandkött?!!


Bloggdesign

Jag har bilden framför mig hur jag vill att det ska se ut. Frågan är om jag klarar av att fixa det själv. Skadar ju inte att försöka... :P...


Me and my friends

Mössa, vantar och halsduk har jag packat in mig i idag och det var välbehövligt och bra mysigt.

Fredagens match gick väl sisådär PUNKT SLUT.

I lördags tog vi en tripp till Karlstad för en rutt på Bergvik. Jag, älsklingen, Tobias och SNYGG-Elin shoppade lite, åt goda köttbullar med brunsås samt besökte systemet. Sedan for vi hemåt, hoppade i duschen (inte alla tillsammans, men var och en på sitt sätt och sitt håll tihi) och sedan satte festen igång. Vi fick trevligt besök av Gurra en sväng och så dök även pyjamasgrabbarna Magnus och Henrik upp för att göra oss sällskap. Goda drinkar och mycket snack om ditten och datten blev det innan vi tog på skorna och gick till Parken. Där dansade vi oss varma och träffade mycket trevligt (även mindre trevligt) folk.

Summa summarum: SKITKUL!

Och snyggast (förutom älsklingen som alltid tycks vinna)... var ju såklart Me, myself and ELIN. ;) Hehe!!

Nehe back to reality. Det är alltså måndag och jag sitter i skolan. Första av två skoldagar denna vecka. Lagom och alldeles alldeles underbart!



Gårdagen...

...was so much fun!!!!

Bilder kommer inom en snar framtid.


Så ja...

ÄNTLIGEN... rätt man ur tävlingen ikväll!!

Synd bara att flera duktiga sångare missade chansen... Moa? Rasmus? Jaja juryn tyckte väl synd om Camilla sedan gårdagens missförstånd... varför gick annars hon vidare??!!! För mig helt oförståeligt!



Nu är de fredagsmys...

Älsklingen har precis lagat lunch till mig så nu är jag mätt och belåten. Ska se ett avsnitt av PP och sedan hoppa i duschen.

Åh jag kan knappt koncentrera mig på att skriva för Idol-Erika underhåller mig med Bless the broken road i bakgrunden. Helt otroligt bra!! Även Rabih med With you samt Erik i all sin helhet har satt spår. De är favoriterna hittills iallafall. Älsklingen tror att jag har blivit lite kär i Rabih, men NEJ så långt har det inte gått. Jag håller mig på den nivån att jag lyssnar, njuter och sedan är det nog hehe..

Ja iallafall... ikväll är det alltså innebandy och imorn mina vänner då är det PARTIII!!



Finns ju ingen bättre bild än denna att symbolisera PARTIII med!! hehe


Varför kan det inte bara bli bra direkt?!!

Alltid när jag vill ändra min design lite så tar det så extremt lång tid och sällan blir jag nöjd över resultatet. Dessutom kommer jag alltid på de nya bättre ideérna när datorn är avstängd vilket är aningen för sent. Orka sätta igång den igen... nej det får vara för nu. Kanske att jag tar nya tag imorgon. Ha tålamod med mitt krångel fram och tillbaka...


Gott och blandat

När vi köpte stenar till nya saltvattensakvariumet så fick vi med en liten sjöstjärna. Denna var vit, jättesöt och det viktigaste utav allt MIN. Jag skulle tänka ut ett namn till denna söta sak, men innan jag hann det så ändrade den färg, det kom fler av samma sort och Henrik berättade att de förmodligen var dåliga för akvariumet. Va ju jättetrist, men snart ska det minsann fyllas med lite roliga varelser som jag kan få döpa. Växter, sjöstjärnor (ej giftiga) och firrar i färggranna kulörer. Spännande.

Såhär ser det i varje fall ut just nu...



I lördags fick vi besök utav Tobbe och Elin. Grabbarna hamnade i vardagsrummet framför en fotbollsmatch och vi tjejer fastnade tjattrandes i köket. Supertrevligt!!





Åh va jag saknar dessa små just nu...



Det är som att ju längre bort de är dessto mer saknar jag dem. Vill gärna ha dem på nära avstånd så att jag kan träffa dem när som helst. Fasters guld!!


Äta bör man annars dör man!!

Jag sitter och funderar på om jag ska orka bege mig till solariumet. Känns inge lockande att bege sig ut i kylan dock. Tror jag skjuter upp det till imorn i såfall. Ska iallafall försöka ta en promenix imorn förmiddag och då kan jag ju lika gärna ta vägarna förbi. Det är ju behövligt för min bleka hy, det går ju inte att komma ifrån.

Imorn är det match i Karlstad som gäller. LFIBK:s tur att ta 3 poäng om jag får bestämma. Och visst ska vi dit och heja. Har till och med lockat dit Johanna med sällskap vilket känns jätteskoj! Får hoppas att de klappar när det ska klappas bara och inte råkar ge glada ljud ifrån sig när hemmalaget gör ngt bra. Nej det är strängt förbjudet!! Haha nä... men jag hoppas att vi vinner imorn.

Jaha... hm mat... kan ju vara bra att få i sig nått även ikväll. Men vad? Tänk att det alltid ska vara så svårt.



ÅH VA GOTT DET VORE!!!!!


4-årig lycka

1 oktober 2005 fick Henrik ett sms av sin bästa kompis och dåvarande kombo Tobias. Det stod ungefär...

Jaha är det slut på singellivet nu då eller? hehe

Det Tobias menade med det var att fråga hur det hade gått när Henrik dagen innan hade begett sig till Karlskoga för att umgås med en tjej han flörtat lite med på internet. En tjej han kände igen från tidigare, men aldrig träffat på det sättet. Knappt ens pratat med tidigare. Denna tjej hade han nu planerat att umgås med en helg. Bara för att ha lite kul tillsammans med innan han for tillbaka hem till Jönköping och singellivet där.
Så det kom nog som en chock när Tobias fick svaret som löd ungefär såhär...

Ja nu är jag inte längre singel.

Fyra månader senare flyttade jag in på Kärrhöksgatan 4 i Jönköping och blev sambo med Henrik, kombo med Tobias.

Sommaren 2006 bjöd på mycket underbar tid tillsammans. Vi åkte utomlands två gånger, firade sommaren med massa kompisar på vår stora balkong samt njöt av varandras sällskap.

December 2006 flyttade vi hem till Värmland. Filipstad blev min nya hemstad och jag var överlycklig. Underbar lägenhet, underbar pojkvän och nya underbara vänner. Dessutom kom vi närmre våra familjer vilket var det bästa av allt.

Sommaren 2007 skaffade vi en ny lägenhet som vi målade och tapetserade i tills vi var nöjda nog att flytta in. Och i denna lägenhet firade vi midsommar, jul och serieseger tillsammans med våra vänner. 2008 besökte vi Tunisien, bara vi två och så tog vi med vännerna till Sunne Badland för en dag. Varje år fram tills nu har vi dessutom firat nyåret i Branäs. Tillsammans med de närmsta vännerna har vi haft skitkul tillsammans.

I juni 2009 i år köpte vi en egen lägenhet. Den har vi under några veckor denna sommar renoverat efter bästa förmåga och vi blev supernöjda. I juli flyttade vi in och allt kändes hur bra som helst.
Vi hann även fira semestern en vecka i Falkenberg tillsammans med familjen Stjernberg. I slutet av augusti började vi båda skolan. Jag mitt tredje år och Henrik sitt första. Tillsammans ska vi bilda en välutbildad, frmgångsrik och trygg familj. Så är i varje fall planen. För vi planerar tillsammans. Det har vi gjort i 4 år IDAG och kommer förhoppningsvis att göra det många många år till.

Vi är ett team som arbetar bäst tillsammans.

As long as we´re together!!

ÄLSKAR DIG MIN UNDERBARA PRINS!! Jag ser fram emot att skapa nya minnen tillsammans med dig!!