Kungsvägen 9A

Där satt jag i förmiddags med folie i håret och en kopp kaffe i handen. Att man är snygg i håret när man går därifrån blir endast som ett pluspoäng då de goa brudarna gör besöket väl värt. Alltid lika trevligt att komma dit och stri lite. Beställ tid och jag garanterar att ni går nöjda därifrån.

Nä så mycket mer har jag inte att säga för stunden. Sitter med en lånedator i knät då min pärla har pajat igen. Tredje gången vi lämnar in den för samma fel. Måtte jag väl få en ny nu. Annars är det en dålig garanti jag köpt mig. Vill inte sitta och skriva för länge för då hinner jag väl inte med det jag ska innan jag tänkt stänga av den. Den låter konstigt och verkar vilja ge upp när som helst. Tekniken har aldrig varit min vän och kommer förmodlige aldrig bli det, det känner jag det. *snyft*

Jo men just ja... jag och älsklingen bakade en choklad-vanilj sockerkaka idag och ännu en gång har jag misslyckats i mitt bakande. Tog förmodligen ut kakan lite för tidigt då den är aningens mjuk. Lite svår att äta med händerna om jag säger så. Men va fan. Den va ju iallafall god.

Vi hade iallafall tur med vädret!! Eller nått sånt.


Men vad är det du säger?!

Nu ropar älsklingen från sin datahörna att vi var i Örebro idag. Inte Karlstad som jag skrev i inlägget alldeles nyss.
Och ja, han kanske har rätt. Så var det nog.


Kackel om kakel

Strax före tio i morse klev vi in genom Bauhaus port och någon timme senare klev vi ut med spackel, penslar, takfärg, kakelfix, kakel och mängder med burkar vit färg. Vi har fått pippi på vitt förstår ni vilket kommer att synas i vårt blivande hem.
Märkte ni förresten att jag sa att vi har köpt kakel?!! Javisst, vi hittade ett kalasfint kakel. Glasmosaik för att vara helt rätt och riktig. Det är centimeterstora rutor i svart, mörkgrått och ljusgrått. Och vit fogmassa till det. Kommer sitta galant på väggen under våra nymålade vita luckor.
Vi hittade ett matbordsset också på Jysk. Svarta möbler blir det och de ska vi inhandla till veckan. Fanns ej i lager i Karlstad så det blir en tripp till Karlskoga när tillfälle ges.
Vi fick mail idag om att vi kommer att få ta emot nyckeln på fredag eller lördag. Gissa om vi knappt kan hålla oss av längtan hehe.

Så till morgondagen...

Dags för håret att få sig en dos av vad som kallas förändring. Stor eller liten återstår att se. Nöjd vore iallafall den bästa känslan för när jag kommer därifrån.


I´m a gumma

Idag har jag hunnit med en hel del må jag säga. Jag besökte Åsenskolan i morse innan jag for mot Karlstad för mycket givande handledning i 45 minuter. Sedan blev det shopping på hög nivå. Hoppade över lunchen dessutom... så inne var jag i mitt letande efter presenter och kläder. Och till slut fann jag vad jag letade efter. Kalasnöjd med dagens inköp. Kalasnöjd!! Kan komma bilder i framtiden. :)..

Nu ska jag snart sova. Shopping imorn igen. Snart får vi nyckeln till lägenheten och då sätter vi igång... wiiee...



Hur kunde jag glömma!!

Ja jag är väl bra knasig.
Glömde ju berätta att jag idag är kärare än någonsin. 
Dock absolut inte lika kär som jag kommer att vara imorgon!! 

 




Tolk sökes

Haha ja... enligt Johanna så var hon tarv (tror jag ?) idag... Jag undrar fortfarande vad hon menade, men hon skulle förklara lite mer imorn. Kan vara riktigt kul med dialekter. Låter ju så härligt när Dalatöserna tar ton hehe... Fick ju höra min egen röst och dialekt när de filmade oss på en lektion för några veckor sedan och jösses. Det lät inge vidare alls. Men så känner väl förmodligen de flesta.

Nu ska jag snart uppsöka sängen för annars kommer inte jag upp imorn bitti. Och det vill jag ju för imorn ska det shoppas. Som en tok utan pengar hehe.. Får kanske råna en bank eller nått? Nej kanske inte. 

 

Sallad, skriva, springa...

Japp så ser det ut just nu. Har precis ätit en sallad, ska strax sätta igång med skrivandet och förhoppningsvis hinner jag med en springtur innan vi ska åka till Kristinehamn. Allt beror på hur skrivandet går om jag säger så. Känner mig knappast jättepepp till att sätta igång just nu, men tyvärr är det lite av ett måste.

Imorn är det handledning sm gäller och det ska bli skönt. Alltid bra att höra funderingarna andra har för att få sig en egen tankeställare kring sitt eget arbete. Hoppas dock inte det kommer fram nått allt för nytt så jag måste ändra och krångla allt för mycket. Det ska ju trots allt vara färdigt och skickat på fredag. Hujedamej!!

Efter handledningen imorn ska jag plocka upp Madde så ska vi åka ner till centrum och shoppa. Måste hitta present till Emma och sedan ska jag försöka hitta nått att ta mig på mig när den tösen tar studenten. Billigast möjligt får det bli för nu kurrar det i plånboken. Så tomt är det.




Pli på Ida-mari(e)


Running for air

Har nu suttit och pustat ut en stund efter en 3km joggingrunda för att springa bort alla bekymmer. Kändes skönt såhär på kvällskvisten att ta sig en runda. Helt underbart väder på kvällarna nu ju. Synd bara att det inte kunde vara såhär dagtid dessutom.



Hm...har skrivit en hel del på arbetet idag. Ska ner och hämta en bok på biblan imorn som äntligen kommit in till biblioteket och sedan ska jag försöka skriva klart denna förbaskade skrivuppgift. Läste precis Maries arbete och får lite smått ångest för min egen. Den känns aningen tunn jämfört med min kära vän. Men men.. det får la duga!! Svårt att mäta sig med VG-Marie hehe.

Ska till Kristinehamn imorn också. Svärföräldrarna ska lämna in bilen och behöver sedan skjuts hem. Blir väl en runda på Coop skulle jag tro innan vi far hemåt. Blir trevligt för de har ju trots allt ett och annat smått och gott där. Vi längtar ju som tokar nu tills vi får nyckeln till lägenheten så att vi kan börja renovera. Kalasskoj ska det bli och en hel del jobbigt kan jag tro. Haha jösses va trötta vi ska vara på målarfärg, tapetklister och spackel efter att detta projekt är klart. Hoppet om att vi ska bli nöjda är dock stoooort. Annars blir jag skogstokig.





Föredrar de skrivna orden

Igår läste jag ut P.S I love you av Cecelia Ahern och nu har jag precis sett filmen. Har ju sett den tidigare, men mindes nästan inget från den. Boken är ju fantastiskt bra. Det är få böcker som får mina ögon att vattnas, men denna lyckas med det flera gånger om. Men så ser jag filmen och återigen upptäcker jag att boken alltid är så mycket bättre än filmen. Det är så mycket som går förlorat i en film. Småsaker som inte stämmer med vad som står i boken. Nej jag föredrar absolut de skrivna orden.




5 år av saknad

Döden

För mig är döden en skrämmande sak. Något jag absolut inte vill möta på väldigt länge. Något som jag inte riktigt förstår mig på. Vad innebär döden? Kan man verkligen bara försvinna helt? Vart tar själen, tanken, känslan vägen? Det som finns på insidan. Vart tar det vägen?
Kommer dessa frågor någonsin att besvaras eller måste jag uppleva döden själv för att finna mina svar?
Att se en människa ligga framför en och veta att den egentligen inte finns med oss längre. För mig är det ofattbart. För mig är det frustrerande

Finner inga ord för hur mycket jag saknar dig pappa. Det är obeskrivligt!



Upp och ner, ner och upp...

Idag har det gått upp och ner. Starkt ner och lite upp igen. Ingen ordning på känslorna, men för stunden känns det lite bättre. Vi har varit i Nykroppa och grillat vilket var mysigt och mycket gott. Känner mig lycklig också för att jag har Henrik. Älskar dig mer än mest hjärtat, förmodligen mer än du förstår. Bara vi är tillsammans, inte sant tiger?!

Jaha nehe.... back to BB och sedan måste vi sova. Barnvaktrollen ska intas imorn. MysPys på hög nivå.


Nu har vi varit duktiga!!

Nu ni har älsklingen och jag varit duktiga. Förrådet i källaren är genomrensat och vi har sorterat och slängt en hel del skräp. Tog några timmar, men nu är det gjort. Skönt att slippa det sen när vi väl ska flytta. Finns annat man vill koncentrera sig på då! Hehe vi sa det under rensningen att vi skulle lätt kunna tjäna en hacka bara på att sälja allt skräp vi har. Men näää... vi skippar det tror jag... ;)...

Känslorna... ja de finns allt kvar tyvärr. Men nere i källaren kunde jag ändå slappna av. Behövde lite tid för mig själv kände jag. Eller ja älsklingen var ju med mig, men det räknas inte. Han är ju en del av mig!!

Resten av kvällen blir lugn. Vi ska spela lite Sims och slappa. Ska försöka komma upp i tid imorn så jag får fart på läsandet och skrivandet. Jag tänkte att de enda pauserna som får tas imorn ska bestå av mat, träning och toalettbesök. Annars är det eld i baken som gäller.

En liten hälsning till mannen i mitt liv... Henrik Stjernberg... Jag älskar dig mer än jag någonsin kommer att kunna förklara.





Drömmer mig bort

Försöker ignorera dessa känslor jag har genom att hålla mig sysselsatt. Idag ska vi gå igenom källaren inför flytten. Mycket ska slängas och annat ska packas om. Imorn ska jag plugga hela dagen och på fredag ska vi vara barnvakt. Så förhoppningsvis passerar denna vecka på ett ögonblick och att jag mår bättre nästa vecka.

Jag har ju trots allt en hel del att se fram emot ändå.

Vi får lägenheten nästa vecka.
Jag ska till Helen och förhoppningsvis förbättra delar av mitt utseende
och
jag kommer efter veckan att vara klar med min uppsats.

Vilken lättnad!!


Wikipedia

Självförtroende är individens tilltro till sin förmåga att prestera. Det kan röra sig om arbete, skola eller sociala sammanhang. Självförtroendet kan variera från dag till dag och det kan höjas genom bekräftelse utifrån, eller tillfälligt höjas under exempel alkoholpåverkan. Självförtroendet kan snabbt tränas upp. Många blandar ihop begreppet med självkänsla.



Självkänsla
är enligt Nathaniel Branden, psykolog och samhällsdebattör:

Självkänsla är egenskapen att uppleva sig själv som kompetent att klara av livets grundläggande utmaningar samt förtjänt av framgång och välmående.

En sorts självkärlek som gör att du inte "vacklar" om du får kritik. Självkänsla antas av många hänga ihop med om man som barn fått uppleva kärlek eller inte.

Assertiv kommunikation är en metod för att ta till vara på sin självkänsla vid diskussion, som har utvecklats av den brittiska forskaren Anne Dickson.

"Självkänsla är den insikt man har om sig själv och sitt inre liv (grad av sann självbild) och hur man förhåller sig till den kunskapen (konstruktivt eller destruktivt). Självkänsla handlar om det vi är medan självförtroende handlar om prestationer och kompetenser. Självkänsla och självförtroende är olika separata delar av vår psykologi. Med god självkänsla blir vi mer inifrånstyrda (egna behov, värderingar och övertygelser), medan självförtroende som påverkas av kritik och beröm riskerar att göra oss mer utifrånstyrda." Anders Nilsson dramatiker/regissör och föreläsare i ämnet.

"Självkänsla är att ständigt omfatta sitt inre barn med ömhet och respekt", Bruno K. Öijer, skald.



...där ser man...


Som lovat!!

Här kommer en bild på lilla Leia. Får hoppas att det är okej med hennes mamma och pappa att dessa bilder läggs ut här, men vem skulle inte vara stolt över att få visa upp sin dotter när hon är såhär söt.. ;)... tihi.




Skola imorn igen då. Behöver verkligen åka dit för eventuellt behöver jag söka efter nya artiklar i skoldatabasen. Usch och fy för detta stressande med att hitta artiklar och böcker som stämmer med instruktionerna för arbetet. All tid går ju åt att finna dessa texter. Mår dessutom inte helt toppen just nu så detta blir ju då ännu jobbigare.

Ibland önskar man sig verkligen en tidsmaskin!!


Help... I need somebody...



Vad ska det bli med denna skrivuppgift? Om ändå en intressant vetenskaplig artikel kunde falla från himlen och rädda mitt stressiga jag.


En liten dos av lycka

Jag har precis landat igen hemma hos Madde efter ett besök hemma hos familjen Hornström. Har fått en liten dos av lycka genom Leia 5 dagar gammal. Jösses vilken otroligt söt liten filur. Ofattbart liten. Så nu har jag kramp i högerarmen. Detta trots en kudde som stöd. Inte lätt att slappna av med detta under i sin famn. Bild tog jag faktiskt dessutom, men den får ni vänta på. Är ju som sagt inte hemma.

Just nu bakar Madde ckokladbollar medan jag sitter här och slappar. Helt rättvist och skönt hehe. Det va trots allt hennes idé, hennes sug. Sedan betyder inte det att jag inte kommer smaka..:P.. Jag ska göra en insats sen när maten ska lagas tänkte jag. Korvstroganoff och ris... det ni!!

Nä nu har damen här bakat klart så jag ska stri lite skit med henne. Har dessutom köpt en godispåse jag ska norpa lite ur. Vi (läs jag) kom fram till att man får köpa godis när man är på besök hos sin svägerska. Är väl kanske tur då att jag inte är här allt för ofta...:P.. hehe.

Jag skriver till och med i sömnen (?)

Jag vet inte vad jag ska kalla mitt tillstånd när jag skrev det förra inlägget. Trött, sovandes, drömmandes, i en annan värld?!! Nä jag vet inte, men jag somnade iallafall i soffan strax efter för jösses va trött jag var. Får hoppas att jag kan somna ikväll nu bara hehe. Men det gör jag säkert för jag är fortfarande seg. Bara det inte är nån förkylning eller nått sånt dumt på gång. Det får faktiskt vänta tills kursen är över!!

Imorn är det skola och sen ska jag sova hos Madde. Skönt att slippa åka fram och tillbaka till Karlstad bara för nån timme på tisdag..:P.. Och så är det ju aldrig fel att umgås lite med Maddetjejen heller hehe.

Hm.. måste ta tag i uppsatsen till veckan också. Har liksom ignorerat den under helgen. Låtsas om att den inte fanns vilket kändes skönt. Dock kommer alltid verkligeheten ikapp en och då vill man vara förbered. Jag ska vara förbered på tisdag när jag kommer hem från skolan. På onsdag ska jag klippa och på fredag ska vi till Karlskoga för att vara barnvakt så det gäller att passa på när det kommer en lucka. För under de tillfällena finns det ju aldrig annat man vill göra..:P... Hm.. jaja sånt är livet. Måste stå ut denna sista delkurs innan sommaren. Det bara är så!!

Jaha svammel svammel... ibland bara bubblar det av tankar som formar sig till massa svammel. Jag ska iallfall snart packa och sedan lägga mig och läsa. Men först... först ska jag pussa på min älskling!!!

Godnatt

Bildinlägg idag

Som ni märkt så är jag fruktansvärt dålig med uppdatering av bilder. Jag har blivit bättre med kameran, men steget till att lägga in dem i datorn och sedan visa upp dem här är svårare att ta. Nu kommer det dock ett gäng igen...

Teckningar jag fick av ett gäng tjejer när jag jobbade i veckan. Lägg märke till texten.. ;).. :

 

Krydd/Sexpartyt som underhöll oss (lite väl) länge i fredags:
 
     

     

Det var ju meningen att jag skulle lägga in bilder från förra helgen när vi hade lillprinsen här, men datorn demonstrerade så det får komma en annan gång då. Som vanligt hehe...

Angående Eurovision igår så är jag väldigt nöjd med vinnaren. För ovanlighetens skull så låg mina favoriter i topp. Norge och Island. Tyckte även att Armenien, Azerbaijan m.fl var bra. Riktigt bra bidrag i år jämfört med tidigare år. Jag blev verkligen positivt överraskad. Sitter faktiskt och kikar på reprisen just nu. Omröstningen har startat vilket kanske inte är så spännande att se igen hehe.. så nu blir det greys tills älsklingen kommer hem. Vi ska unna oss pizza ikväll och det kurrar redan i min mage.


Nu har jag det!!

Javisst... kryddparty kallas det ju... di där sexkalasen... Skönt att den funderingen fick sitt svar. Kan jag släppa det hehe.

Just nu sitter jag hemma hos Madde och vi ska strax ner till da centrum för att kolla efter gåvor till lilla Leia (2dagar gammal). Grattis Linda och Jimmy till den lilla prinsessan!! Otroligt vackert namn också!! :)
Jaha nu verkar hon nästan vara klar här Maddetjejen så bäst jag rappar på. Bilder och mer om gårdagen får vi ta senare.

Kram på er...

I´ve been working my ass off

Bokstavligt talat alltså. Kan jag sitta, ligga, stå eller gå imorn så är det ett under hehe. Men men för att få bort ett eller annat put här och där så måste jag ju ligga i. Skulle dock kunna dö för en chokladkaka just nu.

Nä dö är att ta i... men det skulle vara bra gott.

När jag var liten... nej...jag menar när jag var yngre. Då smälte jag marabou choklad i micron och åt med sked. Riktigt smarrigt faktiskt. Idag föredrar jag dock chokladen i bitform. Nej fy det ryser i mig. Nu måste jag ge mig att prata godsaker.

Jag ska nog faktiskt krypa till sängs strax. Jag ska ju faktiskt upp när tuppen galer imorn. Älsklingen har dock sovmorgon som vanligt nu när stackarn är arbetslös. Men det verkar då inte gå någon nöd på honom. Han tränar och spelar wow mest hela tiden. Min skrutt...

Nej just jag skulle ju inte prata godsaker.. ;).. tihi

Jag ska faktiskt seriöst gå och lägga mig. Som ni märker på mitt flum så är det kanske en ganska god idé. God som i godsaker..... nä men va fan. Det är verkligen inte lätt detta!

Ska stri färdigt med Madde och Magnus på msn nu och sedan gå och gömma mig under täcket. Magnus och jag pratar förresten tysk-svensk-engelska. Riktigt underhållande faktiskt. Det var jag som startade denna underhållande konversation och jag tolkar Magnus svar som att han faktiskt förstår det mesta av mitt svammel. Mm.. så är det.

Godnatt

ZzzZzzZzzZzzZzz...... (Seriöst alltså hon har redan slocknat / Henrik)



Inne i dimman

Jag är helt slut

Jobb imorn med... kan vara farligt att dricka vin imorn kväll. Blir aningens pinsamt om jag råkar somna till där mitt bland partybrudarna. Men men... jag är säkert inte ensam om att vara trött (hm... vem kan det vara jag tänker på hehe).

Nu ska jag slappa lite... spinning kl.17



Godmorgon världen

Jag är förvånansvärt pigg denna torsdagsmorgon. Detta trots mötet med en gråmulen regnhimmel. Kan det vara träningen? Kanske, vem vet!! Jag vet iallafall att smärtan jag har i flera konstiga delar av min kropp beror på träningen. Träningsvärk tror jag det kallas..:P..

Ikväll ska vi städa här hemma. Jippi... nä inte direkt min favoritsyssla. Älskar att ha snyggt och rent, men helst när någon annan gör jobbet åt mig (älskling) hehe. Nädå jag hjälper allt till även om det inte är med den mest glada minen.

Nej ni gott folk.. nu ska gaddarna rengöras så jag kan möta eleverna med ett leende när de kommer till skolan. Adios.

Låt dagen börja...



Jag får ju nästan skylla mig själv

På fredag ska jag på kalajs. Var längesen man festade i Karlstad, men nu är det dags. Jag är bjuden på ett homeparty av det mer erotiska slaget.. :P.. Har försökt locka med älsklingen, men han avstår nog helst. Han vill nog inte lägga sig i tjejernas fnissande som jag antar kommer blossa upp när vinet är i kroppen och manickerna på bordet hehe. När jag skulle skriva vad jag skulle på så tänkte jag först skriva sexparty, men jag har ju helt och hållet för mig att det finns en finare ord för samma sak. Jag kan dock inte komma på det så jag sökte helt enkelt på sexparty på google. Massa sidor kom upp och jag klickade på första bästa. Upp flyger värsta porrsidan. Ja jösses. Nej, den kryssade jag och letande tog slut. Sexparty får bli ett bra namn hehe.




Varning... jag kommer att skryta...

Henrik ville att jag skulle följa med honom till Jonstorp för att "coacha" honom i några riktiga mördarövningar. Så jag joggade först 1 km dit och sedan sprang vi en annan väg hem på 1.7km. 1.7km och jag joggade hela vägen! För att vara mig är det riktigt bra. Riktigt bra!! hehe. Jag är stolt över mig själv. Dessutom körde vi stegen. 10 armhävningar, 10 situps, 9 armhävningar, 9 situps osv. ända ner till nollelinollan.

Det värsta med mig är att jag blir så hungrig efter ett träningspass. Sådär så jag blir sugen på allt möjligt smaskigt. Pizza, godis, choklad... Men nej ni.. laxen är i ugnen och grönsakerna ska strax tillagas. Kommer sitta fint i kistan vill jag lova. Först ska jag dock häva mig i duschen. Bort med stinkande träningskläder och på med pyjamsasen. Ikväll ska jag i säng tidigt så jag orkar gå in i rollen som lärarinna imorn hehe...



Lista snodd från Johanna ;)

Tack Johanna för att du ger mig nått intressant att göra så jag slipper plugga hehe.

1. Fullständigt namn? Ida-Marie Olsson
2. Exakt ålder? - 24 år och 47 dagar
3. Vart bor du? - Filipstad
4. Bor tillsammans med? - Henrik, Stina och Laban
5. Husdjur? - Stina och Laban
6. Färg på ditt hus? - Grönt
7. När är du född? -27 mars 1985
8. Klass? - Hinder & möjligheter för lärande, Grupp A
9. Vilket år tar du studenten? - TOG 2004
10. Något jobb? - Studerar och jobbar extra på Åsenskolan
11. När ska du sova ikväll? - När tröttheten tar över
13. Duschat idag? - Nopp
14. Pussat någon idag? - Jajemen
15. Ätit något idag? - Självklart
16. Vad har du ätit? - Sallad
17. Dagens klädsel? - Mysplaggen
19. Dagens sötnos? - Min Tvättbjörn
20. Dagens roligaste? - Laban
21. Har du många vänner? - Ja
22. Hur många har du kysst? - En... ;)
23. Vem kramade du senast? - Älsklingen
24. Hur många vill du pussa ? - Finns en del faktiskt. Älsklingen, kissarna, fasters älsklingar... ja...
25. Hur många har varit otrogna med dig? - Ingen
27. Har du pojk-/flickvän? - Jajemen
28. Vem pratade du med i telefon senast? - Mamsen
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? - Nettan skrev: Vad kul! Jag sitter och äter, så jag har inte sett om du skrivit. Undrar om Madde blir med eller ej.. Hon visste pga jobb. Kraam


FAVORIT
31. Film? - Flera... men jag älskar dansfilmer.
32. Låt? - Lite ny favorit i denna...


33. Mat? - Flamberad oxfilé med klyftpotatis är inga fel inte.
34. Dryck? - Coca Cola för hela slanten
37. Stad? - Oj denna är svår.. jag vet faktiskt inte.
38. Land? - Hm.. vet inte... att bo i är det svårt att säga annat än Sverige. :P
39. Ämne i skolan? - Högstadiet: Musik, Gymnasiet: Idrott, Universitet: Praktiska lektioner i gymnastiksalen
40. År? - 2004 (studenten) och 2005 (träffade mannen i mitt liv ;)


SENASTE:

41. Personen du tänkte på? -
42. Personen du kysste? - Älsklingen, vem annars? :P
43. Gången du spydde? - Oj det va faktiskt underbart längesen
44. Gången du grät? - Hm.. minns ej exakt.
45. Pizzan du åt? - Bussola, minns dock ej när det var.
46. Gången du var i göteborg? - Grabbarnas cup 2007, eller va det 2008? Hm...
47. Gången du var i stockholm? - Det va bra längesen det.
48. Gången du var full? - Hm.. lullidull för snart 2 veckor sen.
49. Gången du var hög?- Jag kommer alltid att förbi låg.
50. Personen som såg dig gråta?- Älsklingen


VAD GILLAR DU
51. Svart eller vitt? - Both
52. Hund eller katt? - Both
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Lite variation tack
54. Tv-spel eller datorspel? -  Both
55. Singel eller upptagen? - Jag själv? Upptagen
57. Lunarstorm, helgon eller playahead? - Was?
58. Ragga eller bli uppraggad? - Uppraggad tack
59. Big brother eller paradise hotel? - BB kanske.. ja jo... minns ej PH så bra.
60. Svart hår eller blont? - Blont, aldrig svart!!!
61. Blåa ögon eller bruna? - Hm.. beror på vems ögon vi talar om.
62. Choklad eller lakrits? - Definitivt choklad.
63. Göteborg eller stockholm? - Göteborg...
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Jag är högerhänt iallafall
65. Coca cola eller fanta? - Coca Cola
66. Pizza eller kebab? - Kräsen med kebaben, så det får bli pizza då!

67. Randigt eller prickigt? - Randigt och kanske även lite prickigt.
68. Älska eller älskas? - Här ska både ges och tas.
69. Leva eller dö? - Leva, snälla nån!

ANTAL
70. Personer du älskar? - Finns många.
71. Personer du hatar? - Hat är ett så starkt ord.
72. Personer som sagt jag älskar dig? - Till mig? Det finns väl några.
73. Personer pussats med inom en 24-timmars-period? - Hm.. ja det beror ju på då. Vad man lägger in i ordet pussas.
74. Glassar du ätit på en dag? - Två kanske, men blir det paketglass kan det mumsas en hel del..:P..
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Räknas Stranddagarna tro? Många ggr i såfall.
76. Gånger du haft minnesluckor? - Har hänt..
77. Piercingar har du? - 5 i öronen, 1 i naveln, 1 i näsan. Dock smyckar jag endast 3 av dessa 6 piercingar.
78. Personer du saknar just nu? - Flera stycken på olika sätt.
79. Gånger ditt hjärta brustit? - Många ggr, men än bultar det.


VEM
80. Vill du kyssa nu? - My Love
81. Ska du träffa imorgon? - Underbara klass  Mo1.
82. Sjöng du senast för? - Alla partyglada hos Tove under påskhelgen. Karaoke.
83. Hade du senast en msnkonversation med? - Johanna min vän <3, Nettan och Älsklingen tillkom också precis.
84. Spelade du tv-spel med senast? - Älsklingen och William
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu?- Älsklingen (otippade svar?)
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Haha.. ushc då.. nej den skippar jag. Skulle få så dåligt samvete efteråt.
87. Förtjänar att dö? - Nä den hoppas jag ingen svarar på.
89. Vill du sova brevid inatt? - Nicke


VAD
90. Gör dig glad? - Mina familjer, släkten, kompisarna, djuren, fint väder... finns mer.. :)..
91. Gör dig ledsen? - Lögner, svek, sorg... m.m...
92. Vad vill du helst göra nu? - Vara klar med uppsatsen och åka utomlands.
93. Önskar du att du slapp göra? - Plugga
94. Vill du ha nu? - Kärlek, sommar, godis.. ;)..
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - Är ett tag kvar, men en hundvalp skulle ju inte vara helt fel hehe
96. Längtar du till? - Sommaren, tillgång till lägenheten...
97. Tycker du om dina betyg? - Helt okidoki
98. Ångrar du i ditt liv? - Finns en hel del, men va fan...
99. Är det bästa som har hänt dig? - Älsklingen, brorsbarnen m.m.





Virrpanna

Denna vecka har jag varit alldeles virrig, fumlig, glömsk. I måndags kom jag på att jag skulle ju jobba en dag denna vecka. Jösses... vilken dag var det? Just, torsdag ja! Igår när jag gått och lagt mig kom jag inte ihåg om jag hade borstat tänderna eller inte. Jag fick gå upp och se om tandborsten var blöt. Jo då jag hade minsann glömt att borsta tänderna. I morse när jag vaknade var jag tvungen att tänka igenom ordentligt vilken dag det var. Onsdag ja just det. Då är det alltså imorgon jag ska jobba och nu är det morgon och dags att borsta tänderna. SUCK!!


Jag har bestämt mig!!

Jag ska bli blond igen. Vägen dit må vara lång. Men dit ska jag!

Smal, Snygg och Strålande står också på önskelistan, men man bör ju vara realistisk!!


Rätt låt vann

Delfinal i Eurovison nu och i år mina vänner kan vi ha en stor chans att hamna i toppen.

Låten är ju trots allt SKITDÅLIG

Jag skäms!!



Alla längtans dag

Denna må inte finnas i almanackan, men den finns. Dagen kan återkomma flera gånger om året och det varierar från person till person. Idag är det min alla längtans dag. Jag längtar efter många utav mina kompisar som bor alldeles för långt ifrån mig dagar som denna. För att nämna några: Jessica, Nettan, Tess, Jenny, Kga-brudarna, Thomas, Emli.... m.fl. Jag längtar också efter pappa vilket blir lite mer komplicerat. Den längtan kan aldrig tillfredsställas på något sätt. Jag längtar efter sommaren, värmen, ledigheten. Jag längtar utomlands. Jag längtar tills jag blir nöjd med min frisyr. Håret är otroligt viktigt för mig och eftersom jag inte varit nöjd med det på flera år så har jag inte mått helt bra själv heller. Så det längtar jag till. Jag längtar tills vi flyttar, tills vi får börja renovera och tills vi är klara med renoveringen. Jag längtar tills på fredag då jag ska få inviga mina nya skor.

Ojojoj, det finns mycket att längta till. Stora och små saker. Men dessa dagar är längtan som störst. Vilket kan bli både jobbigt och skönt. Det är härligt att längta efter saker som man vet kommer att uppfyllas i framtiden. Men det är jobbigt att längta efter nått som aldrig kan hända, eller som är svårt att kontrollera på egen hand. Ibland känns det kämpigt att inte ha kontroll på sitt eget liv, på sina egna känslor.

Varför kan man inte bara få vara genomlycklig och älska livet rakt igenom. Varför kan inte allt bara vara enkelt?



Livet är ingen dans på rosor...


I need it.... so much!!

Jag behöver en förändring. Helst en stor, men jag har förmodligen bara råd med en liten. Frågan är vad för sorts förändring jag behöver. Räcker det med en yttre förändring för att förändra insidan? Är det verkligen nog för att jag ska må bättre? Om inte, vad ska jag annars göra?

Ibland känns det bara för jobbigt.

Skönt det vore om man hade en fjärrkontroll för att spola förbi de dåliga dagarna. För att sedan stanna upp i de stunder man önskar man kunde förlänga.



Vilken lättnad

Bara för att en delkurs är slut så tillåter man sig att slappna av. Nej dels är det ju dags för en ny delkurs och sedan ska man ju även invänta betyget för att se om man klarat kursen eller ej. Hittills har jag inte behövt komplettera något. Man jag är lika nervös efter varje kurs ändå. Jag vet ju vad stressad jag skulle bli om jag var tvungen att komplettera när en ny delkurs redan startat. Nej det är inget man önskar för sig själv. Idag fick vi betyget från delkurs 5. Jag fick VG. Snacka om lättnad. Man nöjer sig alltid med G, men såklart blir man lite extra glad när det står ett V före.

Nu kan jag fokusera på delkurs 6.

Jag började skriva på mitt PM idag. Får hoppas att jag är på rätt spår och att även denna delkurs ska bli godkänd. För sen.. sen är det sommarlov!!!!!!! WIIEE.




Uppe före tuppen!!

04.45 William vaknar
05.05 Jag sätter igång Shrek så William kan krypa ner i soffan och titta.
05.40 William undrar om vi inte ska gå upp snart. Så jag tar med täcket och kryper ner i soffan jag med.
06.55 William väcker Henrik och frågar "Hörru sömntuta, hur länge ska du sova egentligen?"
08.00 William ska bara kolla om Henrik är vaken.
09.00 Äntligen säger Henrik ja när William frågar om han ska gå upp.
09.15 Vi äter frukost och Henrik säger.... " Idag va du allt uppe före tuppen du William"

Idag är vi trötta. Men all trötthet är värd den tid vi fick med lillen. Vi pratade om det jag och Henrik. Den lycka som William sprider omkring som ger energi så det räcker till oss alla. Man glömmer liksom av tröttheten. Och jag kan tro att Wille somnade tidigt ikväll dessutom. Han var aningen trött han med när vi släppte av honom i Karlskoga. Hehe.. men som sagt helmysig helg!!

Imorn blir det allvar för hela slanten. PLUGG PLUGG och åter PLUGG







Övning ger färdighet, inte sant?!

Jag trippar på tå, hyschar på katterna och spetsar öronen. Snacka om att vi är ovana vid att ha barn sovandes här hemma. Jag är rädd att minsta ljud ska väcka lillprinsen samtidigt som jag tror att minsta lilla ljud är han som ropar. Men förmodligen sover han som den prins han är medan jag oroar mig på detta viset. Hehe men jag trivs såklart med att ha fasters guldgosse hos mig. Och Henrik är sååå mysig med honom vilket gör det hela ännu härligare. 

"Jag sova Mi..."


Ja så sa ju lillsessan igår när hon förstod att William skulle få sova här. Men denna kväll var Williams som han har väntat länge på. Du ska också få sova hos oss nån kväll fram över snuttan.... självklart!!!

Nej nu ska jag se färdigt ett BB-avsnitt innan jag ska krypa in och lägga mig. Tyst tyst såklart...

....hysch hysch....



Hög mysfaktor

Nu ligger lillprinsen och sover. Godingen kände sig trött när klockan närmade sig åtta... tror jag det som han har hållt igång hehe. Underbart! Skulle så gärna vilja smyga in och ta ett kort på honom där han ligger i mitten av vår stora säng. Sötast i världen! Men vågar inte riskera att väcka honom. Om han nu har somnat vill säga. Han ropade för en liten stund sedan och satt överlycklig upp i sängen... "jag fick en vän" sa han och pekade på Laban som hade hoppat upp i sängen.
Jag sitter och tittar på Robinson. Dags för tävling strax. Sifferminnet ska sättas på prov och mitt brukar vara väldigt bra. Men frågan är hur det skulle fungera under press..:P.... Oj nu började det och det var ju inte få siffror direkt. Jag skulle nog få hjärnsläpp direkt. Jaja nu måste jag se hur det går för dem...


GODNATT



Här var det si och här var det så...

Det blev ingen fotbollsmatch för oss idag. Jag vet.. det är dålig stil. Fruktansvärt dålig stil, men faktum är att Magnus ej var med i matchen. Han har skadat ryggen den knasen. Typiskt, men sant. Stackarn!! Ja så vi struntade alltså i hela matchen. Så kan det gå!

Men imorn händer det grejer...

Då ska fasters prins sova hos oss för första gången. Ska bli kalaskul och vi ska ha sååå mysigt sååå!


 



Nu ska jag kocentrera mig på Berg flyttar in som idag innehåller ett besök hos Dregen. Sicken kille hehe....





NAIK

Bollen, planen, målet har växt och klubban är borta. En av mina favvokillar har börjat sparka på bollen för att få in den i mål och ikväll ska jag och Älsklingen dit och titta, samt heja. Oj va vi ska heja. Nykroppa AIK spelar ikväll 19.00 mot Persberg. Denna Nykroppas nyvunne spelare talar gott om sitt eget spel vilket gör att vi ej kan förvänta oss annat än en vinst för hemmalaget.



Kom och Heja på Nykroppa AIK du med!! Ses där!!




Spännande, men svåra val.

För ett ögonblick hade jag ganska klart för mig hur vi skulle tapetsera och måla nya lägenheten. Men det var verkligen bara ett ögonblick för när jag sedan kollade runt på tapeter och olika inredningstips så försvann den självklara bilden jag målat upp. Jösses vad svårt det är.

Idag är det fredag och jag har bestämt mig för att inte tänka nått på skolarbete. Idag är det mätningar i lägenheten som gäller och sedan fredagsmys med älsklingen. Morgondagen består utav en tripp till Karlskoga. Jag och Mamsen ska göra stan och sedan ska jag hemåt igen för att gräva ner mig i böckerna. Visst låter det superkul?!! Ja så får det bli sålänge ingen har nått roligare förslag? ;)

Ha en bra fredag mina vänner!!



Stressen blockerar min hjärna

VAD SKA JAG SKRIVA OM I MIN UPPSATS??????

Det står verkligen helt still nu.... stressad!!!! (minst sagt)



Men jag fick mig iallafall 2 par skor och lite baslinnen idag som piggade upp en hel del.

   

Och självklart finns det mer i mitt liv som piggar upp... mkt mer!!

     




Ida-Marie



Bad hairday....bad day!!

Ingen rolig dag idag. Vanliga värken har varit rejäl idag, jag känner mig superstressad inför vad jag ska skriva om i uppsatsen, jag har känt mig hängig och jag har känt mig allt utom vacker. En riktig skitdag rent ut sagt!! Hoppas morgondagen ser ljusare ut.

Jag och Älsklingen ska åka till Örebro och shoppa lite imorn. Jag är i stort behov utav skor. Vet exakt vad jag vill ha också vilket aldrig är bra. Risken finns då att jag hittar nada. Och skulle jag hitta dessa skor jag söker så blir det förmodligen en dyr tripp. Men det kan vara värt det ibland. Shopping lättar upp humöret, det vet vi alla, inte sant?!! ;)

Hm...vad gällande mitt utseende så funderar jag återigen på om det är brunett Ida-Marie eller blondin Ida-Marie som ska möta årets sommar. Vad tycker du!? Helt ärligt nu... VAD TYCKER DU?


The time has come

Älskling påminde mig i morse om att bilderna från helgen fortfarande inte dykt upp här på min kära blogg så nu fick jag väl ta mig i kragen och fixa till detta.

Torsdag:

Valborgsmässoafton hade jag äran att fira i Karlskoga tillsammans med Henrik, Mamma, William och Miranda. Brasa vid hembygdsgården och grillat hemma hos brorsan när barnen somnat.
Detta var också dagen då älsklingen blev från korthårig till snaggad... HOT!!!

     
   
 
Processen var rolig... och till slut blev ju resultatet som tänkt. Superhot min älskling!! ;)

Fredag:

Resa till Uppsala-folket där solen sken och välkomnandet var varmt. Känns verkligen som semester när man kommer hit. Lugnt, skönt och världens underbaraste människor. Vi bjöds på världens godaste kycklinggryta, drack rödvin och spelade kubb + kort hela natten lång.

   
Hehe jag och älsklingen hade mkt energi efter några timmar i bilen.

     

Lördag:

Efter en 4km promenad strosade vi runt på en marknad inne i Alunda en liten stund innan vi köpte med thaimat hem till moster igen. Vi blev även bjudna på fika i Tuna där vi dessutom hoppade studsmatta (superduperkul) och spelade kubb. Självklart låg kameran under denna dag hemma i väskan hos moster. Katastrof.

Söndag:

Helgen har svept förbi och det var dags att fara hemåt. TYVÄRR. Men inbjudan till Emmas student fick vi med oss så snart är vi tillbaka igen. SER JAG FRAM EMOT!!




Världens största uppsats...

...eller ett litet PM. Kalla det vad ni vill, men magont har jag kan jag lova. Hela jag känner mig som ett stort frågentecken. Vad ska jag skriva om? Hur ska jag skriva? Kan någon hjälpa mig? KAN NÅGON HJÄLPA MIG?
Trött är jag dessutom så då går inte en vettig tanke mig till mötes. Jag tror John Blund ska få ta med mig på en resa innan jag fortsätter mitt tänkande. Jag bestämmer mig för att det är en bra början!








Borta bra, men hemma bäst!

Ja hur kul och hur bra vi än har haft det så är det verkligen skönt att komma hem. Mysa ner sig i soffan och bara vara.
Har mitt BB igång och ska snart äta pizza. Söndagsmys på hög nivå.

Bilder och mer detaljer från helgen kommer. DET LOVAR JAG