Klänning, höga skor, håruppsättning, make up...

Vill gå på bröllop, bal eller nån annan festlig tillställning. Vill klä upp mig, fixa hår och smink lite extra. Vill vara fin och ha kul tillsammans med mina underbara vänner.


Både bra och dåligt att snart vara klar!

Jag märker att veckorna passerar så kvickt att jag snart kommer att klara av dessa sista kurser. Men hur kommer det egentligen att kännas när januari går mot sitt slut och examensarbetet är inlämnat och (förhoppningsvis) godkänt?

Att bli examinerad lärare i januari:

NEGATIVT:

Inget klirr i kassan
Arbetslös
Nothing to do
Måste ha med arbetsförmedlingen att göra
Ovetande om hur framtiden ser ut
Saknaden av klasskompisar
INGET KLIRR I KASSAN

POSITIVT:

Tillgänglig för arbetsmarknaden
Chans att öka min inkomst
Slipper pendlingen (förhoppningsvis)
Slipper allt krångel med lån/köp av böcker som inte kommer i tid eller egentligen inte hade behövts
Tid för fritidssysslor och hemmet



ajajaj just nu överväger de negativa punkterna. hjälp mig gärna att finna fler att skriva till under rubriken positivt!


Pimped my calendar

Jag har länge funderat över vad jag ska köpa för en almanacka eftersom jag ville ha en ny nu när skolan startar igen, men de jag hittat är antingen alldeles för dyra eller alldeles för fula för min smak. Så fick vi en gratis almanacka från lärarförbundet igår och när jag kom hem fick jag en liten idé...

 

...en ganska bra idé tycker jag. Eller vad tycker du? ;)

Så var det problemet löst!!!

Nu är jag trött. Imorn bitti är jag garanterat trött.

Att lägga sig efter midnatt bara för att man är ledig dagen efter är ingen bra idé, det vet jag. Men vad hjälper väl det just nu? :P


Vad har jag gett mig in i?

Jag sitter och organiserar upp min blogg lite genom att kategorisera mina inlägg. Det går sådär. Jag har över 70 sidor med inlägg och jag är för tillfället på sida 17. Dessutom blir kategorierna så många att det förmodligen slutar med att jag får kategorisera även dem. Eller till och med kategorisera kategoriernas kategoriseringar. Rörigt? Då skulle ni bara veta vad det är för mig.. :P hihi


Aj fan!

Varje termin är det flera moment på internet som ska till för att man i tid ska få sitt studiemedel och denna gång tänkte jag vara ute i god tid så att pengarna skulle komma in på kontot fort. Japp.. jag registrerade mig på kursen och loggade in på csn för att lämna studieförsäkran, men det gick inte. Jag tänkte att registreringen kanske inte tagits emot ännu och att det därför skulle dröja en stund. Varje dag i en vecka har jag därför loggat in utan lycka. Så när klasskamraterna idag berättade att de inte haft några problem alls så blev jag irriterad över att det bara krånglade för mig. Typiskt!! Så jag beslutade mig för att ringa till csn. Där fick jag snabbt svar på varför det inte gick lika bra för mig...

...jag hade glömt att skicka in anmälan. Aj fan va man tvungen att göra det också. :P




jaja nu är anmälan gjord och det är bara för mig att snällt vänta ytterligare några dagar på att få den godkänd så att jag kan lämna den förbaskade studieförsäkran.

Så hur har dagen annars varit?

Kanonkursstart skulle jag vilja påstå. Känns redan som att det kan bli en givande kurs med roligt kursinnehåll. Och det bästa av allt... vi fick ledigt imorn.. :P hehe. Nej men vi slog ihop två lektioner tills på onsdag istället. Perfa för oss som reser och säkert för flera andra också!! Så imorn ska jag till biblan och sedan träna!!!! Kalas dä!


Bara ett halvår kvar nu!

Idag påbörjar jag mitt 4:e år på Karlstads Universitet. Hoppas på en bra kursstart och en inte allt för trött Ida-Marie hehe.

GodMorgon

Det har inte blivit någon direkt sovmorgon denna helg, vilket jag tror är bra eftersom skolan börjar imorn. Kanske går lite smidigare då hehe. Idag ska vi vara en heldag i Karlstad. Först spelar Magnus lag match och sedan är det Älsklingens Skoghall som möter AIK. Spännande och skoj.. :)) Bäst jag gör mig helt klar. Ulf och Agneta plockar snart upp mig.


Kylan har aldrig varit min vän!!

Blev en tripp till Örebro idag. Var ute efter en liten leksak till mig själv, men tyvärr var den slut så jag kom hem tomhänt. Tråkigt, men jag ska försöka leta upp denna leksak någon annanstans. VILL HA!!! :P

Kvällen har spederats i soffan med tjocka myskläder, varm filt och duntäcke. Om jag fryser? JA det skulle man kunna säga!! 

 


Ja just...

...fastnade för denna härliga låt när jag besökte youtube...


Idag ger jag mig själv en klapp på axeln.

Gick riktigt bra på löpbandet idag. Sedan blev det fokus på ben vilket med ALL SÄKERHET kommer att kännas de närmaste dagarna :P.



Ser fram emot en mysig hemmakväll tillsammans med älsklingen, tacos och en gottegrispåse (eller Ida-Mariepåse, ungefär samma sak tihi).

Ha en mysig fredag!! ;)


Burr!!

Usch vad jag avskyr detta trista väder. Svårt att veta vilka kläder som passar bäst just nu. Det är ju för sjutton endast 10 grader ute, men än vill jag ju inte inse sommaren tagits vid av hösten!!! Jag hade gärna haft sommaren fram till december.. ;)
Nej måste kila. MOT JOBBET!!

Jag har ångest!!

Har inte blivit någon träning på ett par dagar nu så imorn blir det att ta med träningskläderna till jobbet så jag kan svänga förbi gymet på direkten när jag slutar. Annars vet jag ju hur det där blir. Jag kommer hem, sätter mig och buhu där fastnade rumpan i soffan. Karlssons klister är förmodligen boven med tanke på vad svårt det är att komma iväg i den stunden. Imorn är det fredag och jag tror jag röstar för en myskväll hemma med älsklingen, en god räk+kräftsallad och en bra film. Och så katterna såklart...




ni får ursäkta Laban, han är lite blyg.. ;P

Lite smått irriterad bara!!

Ibland kan man börja fundera över hur kursledarna tänker i sitt val av kurslitteratur. "Åh, ja men den här passar ju bra, den tar vi". Kan då vara en bra idé att kolla så att det finns möjligheter till att få tag på litteraturen också. Speciellt med tanke på att den ska läsas på en vecka från och med det att informationen lagts ut. Det är ju trots allt några dagars leveranstid om de ska beställas. Men men, förhoppningsvis hinner jag väl kanske få boken på torsdag så jag har några timmar på mig att läsa den... GGRRRR!!!!!!!!

Fröken Ida-Marie har åter varit i farten

Nyss hemkommen från ett arbetspass i åk 2-3. Blev superglad när Yvonne ringde i morse. Blir jobb imorn med. KANON!!! Har dessutom bokat in några arbetsdagar senare i höst. Tar varje tid jag får.. ;) Nu är jag dock både trött och lite småhungrig. :P

Känns tufft nu!

Har förstått att det inte räcker med träningen. Måste till andra åtgärder också för att det här ska gå åt rätt håll. Det är tufft nu!! Vet inte hur det ska gå till. Om jag någonsin kommer att nå mitt mål.

Hahahahaha

kan mamma möjligtvis vara ett fan av Shakira? ;)


SVARET!!!

Jag har ju glömt att avslöja svaret på VEM ÄR JAG?-frågan. Ni var ju sååå många som vågade er på att gissa hehe...

Men JAG ÄR...



japp ett stenskott. Denna lilla ickesåtrevliga present överraskade en långtradare mig med i söndags när jag var på väg till Karlskoga. Det small så jag trodde hela bilden skulle gå i bitar. Och jag med för den delen. Och så är det ännu en peng som behöver läggas på bilen då. SUCK!!

En helandes drös med bilder

Jag är extremt dålig på att uppdatera med bilder hur många ggr jag än lovar mig själv att bli bättre. Så nu kommer det ett gäng igen... på en och samma gång helt enkelt.
STOCKHOLM del 2

BESÖK HOS MAMMA
där fasters prinsessa provade en aningen för stor keps hehe...
MYSKVÄLL at home MED MILLA "Mrs Plump" OCH JIMMY ;)
BARNKALAS FÖR FASTERS "lektantens" STORA KILLE
VÄNSKAP

sååå sött!!!

VARNING

jag testade ett rött läppstift igår. älsklingen tyckte det var skitsnyggt. själv tyckte jag mest jag såg GALEN ut hahahaha





En grå dag behöver muntras upp

Jag har världens underbaraste vänner som piggar upp när det behövs som mest! Se bara på kommentarerna ;) Tack mina vackra tjejer!!!



Idag är det en grå dag både utomhus och inomhus. Utanför är det regnet och blåsten som bestämmer och här inne är det tydligen min kropp. Jag har förmodligen en förkylning på gång då jag fryser och känner mig helt slut från topp till tå. Kroppen vill bara ligga stilla under en värmade filt. Dock får det mig att känna en kittlande rastlöshet. Ska dricka lite te, se lite serier och hoppas på att energin snart är tillbaka.


Tack Helen! ;)

Jag kom precis hem från ännu ett trevligt besök på hårtussen. Härliga Helen gjorde mig SKITSNYGG i håret. Jag blev jättenöjd verkligen. Färgen blev precis som jag ville, om inte bättre till och med hehe. Köpte dessutom lite stylingprodukter som ska användas när jag ska försöka göra mig lite extra snygg ni vet... ;)

Bilderna ger ej färgen rättvisa, men bättre än nada...





Har haft bättre dagar!

Idag har jag tränat, målat naglarna och haft VÄRLDENS huvudvärk.


Trött, inte trött, trött, inte trött...

Igår var jag trött från det att jag vaknade på morgonen till det att jag gick och la mig igen på kvällen och jag hade förmodligen kunnat somna när som helst under dagen. Så idag tänkte jag utnyttja min möjlighet till sovmorgon vilket gick rent åt skogen. Älsklingen började skolan idag så när han klev upp vid 8 så försökte jag verkligen somna om, men det var heeelt omöjligt. Så här sitter jag alltså framför datorn. Har läst lite, ätit frukost och tittat på big brother. NU däremot börjar tröttheten smyga sig på. Konstigt hur kroppen busar med en ibland!

En underbar känsla!

I sovrummet ligger min prins och sover. Det har han gjort sedan några timmar tillbaka och när jag tittar på honom så känner jag en sån där speciell värme i kroppen. Det stavas kärlek och det finns det gott om från mig till honom. Skulle gärna ta ett kort på honom nu för att visa er mannen i mitt liv när han är som sötast, men det skulle förmdoligen inte vara så populärt hehe.

Snart lägger vi till ännu ett år till vår tid tillsammans  och vi har fått ett väldigt lockande förslag på hur detta skulle kunna firas. Det är dock vår ekonomi och Henriks spelschema som styr. Och självklart är det vårt motto "as long as we´re together" som tröstar om det inte skulle gå igenom.


Gissa vem jag är!

Jag bildar mönster i något hårt, men inte hårt som sten då denna snarare ses som min skapare. Jag kan bilda mönster av olika slag, men de uppskattas aldrig, hur vackra de än blir. Ni bör veta att jag är gratis så länge man inte vill bli av med mig, då är jag snarare det motsatta.

Vem är jag?


gissa gärna.
svaret kommer imorgon!


O M G ;P

Jag har börjat titta på Big Brother US och jag säger bara en sak:
TUR ATT JAG INTE DELTAR I DEN "LEKEN".
Jag hade blivit G.A.L.E.N. Snacka om att the bitch in me hade exploderat.
Det är stor skillnad på Big Brother US och Big Brother Sweden. US är en tävling på ett helt annat sätt. Allt är en tävling. Lögner, svek, falska människor....osv. Ingen vet vem man kan lita på!
Sånt finns iofs i verkligheten också, men då slipper man i varje fall vara inlåst i ett hus tillsammans med helvetet hehe.

 


Skål, mina vänner!

Nu landar vi åter i soffan, jag, prinsen och våra håriga vänner. nej jag syftar inte på Magnus och Krille, de har åkt hem ;). Jag och älsklingen ska se ett avsnitt av "The secret life of the american teenager" och dela på en krusbärscider. Ja ni hörde rätt, alkohol. Det är ju trots allt fredag och spelledigt... ;)). (hm...hoppas den inte gör oss allt för dåsiga så att vi somnar i soffan..tihi :P )




Tre små grabbar...

...sitter i mitt (eller det kanske heter vårat ;) vardagsrum.



Krille-fixar är här för att fixa portalen. Vi tyckte nämligen det var dags nu med tanke på att det var över 1 år sedan vi flyttade in.. ;P
Just nu har dock Krille-fixar tagit en välförtjänt kaffepaus så han, Henrik och Magnus sitter och strir fiske och innebandy.

Själv sitter jag mest och krånglar med mitt hår. Det är verkligen varning för KAOSFRILLA för min del just nu. Kanske borde ta kepsen? Eller leta upp mössan? Hm... sommaren är ju trots allt i stort sett slut och kylan tränger sig på när man minst anar det. Tråkigt, men sant!! 

Förresten blir det innebandy ikväll. Träningsmatch mellan LFIBK - Skattkärr och vi ska dit och kolla. Innan dess tänkte vi dock få i oss lite mat. Pizza kanske? Sallad kanske? Hm... svårt val!!


Omvänd energi

Vilken härlig morgon. Himlen är sunkgrå, regnet hänger i luften, jag har skiiitont i ryggen/nacken och tröttheten hänger fortfarande i. MEN jag sk ändra på detta nu. Jag ska puscha bort all negativ energi på gymet, ta en uppfriskande dusch och se fram emot en underbar fredag!!



en rosa fredag helt enkelt.. ;)

Slö, Segare, Tröttast!!!

Idag hoppade vi över träningen. Jag är fortfarande superseg. Vet inte vad det är som gör mig så himla trött. Imorn är träningen ett måste och då blir det dubbelpass med tanke på dagens vila. Hoppashoppashoppas energin är tillbaka då.




Jag vill verkligen inte att denna helg ska gå fort, men JÖSSES vad jag längtar tills på tisdag. Jag går omkring med keps på huvudet för att slippa skämmas över min nuvarande frisyr. Inge roligt. Vilket iofs gör att det knappast kan bli värre!! Köpte ett diadem som kanske kan vilseleda galenskaperna lite tills dess hehe. 

Nej jag tror bannemej jag ska gå och lägga mig nu. Jag är bamsetrött som sagt!! Klockan behöver ju faktiskt inte närma sig midnatt för att det ska vara okej för mig att krypa till sängs. 

Blablabla... GODNATT


fler goda tips...

4. Sök INTE på google efter ett gammalt avsnitt av Big Brother US som du önskar se. Då gör du ett bättre val än vad jag gjorde nyss och slipper se vem som tar hem hela skiten.

5. Gå INTE på trevliga försäljare som ringer och lockar med dina intressen, t.ex. böcker. Då gör du ett bättre val än mig och slipper bli förbannad när de inte håller vad de lovar eller du måste ringa 10 samtal innan du får din vilja igenom. Du slipper dessutom bli så förbannad och irriterad så att du skakar. Det kan då vara svårt att hålla sig trevlig.


SUCK vad mycket jag får gå igenom för att ni ska göra bra val här i livet. Lär och lev!!

(med min otur de senaste dagarna så kommer det garanterat fler punkter)


Tips från Ida-Marie

1. När du inte är sugen på Mums-Mums så ta ingen Mums-Mums. Då har du gjort ett bättre val än vad jag gjorde igår och slipper fundera på VARFÖR ÅT JAG DEN DÄR?

2. Om du ska måla exempelvis ramar med svart lasyr. Använd INTE reklampapper som underlag. Då har du gjort ett bättre val än vad jag gjorde häromdagen och slipper plocka bort pappersbitar som fastnat på ditt mästerverk.

3. Om du vill hjälpa din katt att fånga en fluga genom att lyfta upp honom. Ha INTE minimalt med kläder på dig så har du gjort ett bättre val än vad jag gjorde häromdagen och slipper ett långt och svidande rivsår på låret.


Vilket fint väder vi har...

...eller så.

Idag kom svärfar med presenter till mig. En ny träningsoverall och två par nya träningsstrumpor. Så glad jag blev. Det var verkligen välbehövligt!! Så imorn ska strumporna invigas. Men det blir inte bara träning imorn, det blir ICA-besök dessutom. Måste inhandla varor för lördagens dejt med Milla och Jimmy. Ska passa på att testa ett nytt recept... kanske ingen bra idé när man får gäster, men med tanke på vilka som kommer så tror jag minsann jag ska våga det hehe. de får agera testsmakare ;).

Nu tickar klockan på (vilket den iofs borde göra om allt står rätt till) och det är dags för mig att börja tänka på refrängen som man så tokigt brukar säga.

Sov gott!





Säg mig vad jag ska göra!!

Jösses vad tankar det snurrar i mitt huvud idag. Märks det eller? :P

Just nu är det valet inför tisdagens besök på salong Hårtussen som bearbetas. What color should I choose?

Alla (nej inte alla, men många) har sagt att jag passar så bra i det mörka, att jag ska fortsätta att ha det som jag har det nu. Och SUPERTACK för det, men ibland känner man bara att man vill göra en förändring. Däremot kan jag hålla med om att det mörka kanske är det bästa för mig. Och dessutom vet jag inte vad det är för sorts förändring jag önskar. Som alltid vill jag "bli snygg"... ni vet kliva ut från salongen som en helt annan människa som reagerar på sin egen spegelbild i alla skyltfönster. Bara för att man är sååå nöjd!!

Out with the old and in with the new!!

Men vad är mitt nya???






Nudelsoppa special

När vi ändå snackar mat så kan jag ju dela med mig av sopp-receptet jag utlovat... Detta recept kommer från min kära svägerska Linda.

Koka upp vatten i en kastrull (ca 11dl). Häll i skivad purjolök, hackad vitlök (1-2 klyftor), 1-2 buljongtärningar och soja. Lägg sedan i 2 paket nudlar och låt koka 3-4 minuter. Ta därefter av kastrullen från plattan och tillsätt kryddorna som medföljer nudlarna. Rör om och servera.

Detta är grundreceptet, sedan kan man även tillsätta skivade morötter eller varför inte kyckling.

SUPERGOTT och SUPERENKELT!!! 

  

Blir så hungrig när jag tränar!



Behövligt förmiddags-mellis... ;))


Svettigt värre!!

Tungt pass idag!! Seg från början till slut. Hoppas på ett bättre pass imorn.



Stygga Laban

Igår åkte vi iväg för att köpa dammsugspåsar och tur var väl det för när vi kom hem hade Laban en liten fågel i munnen och det låg fågelfjädrar i hela vardagsrummet. Den stackars lilla pippin hade sån otur när han valde att hälsa på hos oss. Inte visste han att det skulle vänta en stygg misse med ett stort gap runt hörnet. Snacka om oflyt!


Jösses vad trött jag är just nu. Vill dock inte vila mina ögon för jag behöver somna i tid imorn så jag kommer upp när jag ska. Blir en heldag med mina 3 favoriter imorn. Jag och Henrik ska hämta Miranda och William på förskolan/fritids och sedan busa lite med dem tills Linda och Brorsan slutar. Kvalitetstid med de bästa!!!


Än hänger jag i!!

Träningsvecka nummer 4 är igång. Blev bara tvådagars förra veckan så denna vecka ska jag köra hårt. Har endast två veckors semester kvar och sedan vet jag va ont om tid det blir till en början. Men måste försöka hålla i träningen ändå!!!!!!

Så vad har vi för pass idag?

Biceps & Triceps, samt kondition och situps som görs varje pass!

off we go

STOCKHOLM del 1

5-kamp GRÖNA LUND:

1. WOODY

Vad krävs?

Styrka 3
Snabbhet 5
Träffsäkerhet 2



PLACERING:

1:a SARFVE  =  4p
2:a IDA-MARIE  =  3p
3:a HENRIK  =  2p
4:a MADDE  =  1p


2. PUTTEN

Vad krävs?

Styrka 1
Snabbhet 3
Träffsäkerhet 5


PLACERING:

1:a SARFVE  =  4p
2:a HENRIK  =  3p
3:a IDA-MARIE  =  2p
4:a MADDE  =  1p


3. KENTUCKY DERBY

Vad krävs?

Styrka 1
Snabbhet 3
Träffsäkerhet 4



PLACERING:

1:a IDA-MARIE  =  4p
2:a HENRIK  =  3p
3:a MADDE  =  2p
4:a SARFVE  =  1p


4. VATTENPISTOL

Vad krävs?

Styrka 1
Snabbhet 4
Träffsäkerhet 4

 
(google-bild)

PLACERING:

1:a IDA-MARIE  =  4p
2:a SARFVE  =  3p
3:a HENRIK  =  2p
4:a MADDE  =  1p


5. VATTENPISTOL (samma som 4:an)

PLACERING:

1:a IDA-MARIE  =  4p
2:a HENRIK och MADDE  =  3p
3:a SARFVE  =  1p 


SUMMA POÄNG OCH PLACERING:

1:a IDA-MARIE  =  17p
2:a SARFVE OCH HENRIK  =  13p
3:a MADDE  =  8p



VAD MER BEHÖVER JAG SÄGA? ;))


Live från Stockholm

Kan inte skriva nått annat som rubrik. Det har bara blivit så. Passar liksom bäst!! :P

Jag, Älsklingen, Madde, Sarfve och Kritte sitter för tillfället i Sarfves snygga lägenhet och dricker skumpa. Tydligen sånt man ska göra i Stockholm hahahaha.... Roligt har vi iallafall!! Och roligare blir det garanterat.. :)) Tanken är att vi ska gå på Gröna Lund imorn. Jag hoppas verkligen vi kommer iväg hehe. Det beror på hur roligt det blir!!

Nej så vad säger mina vänner...

Sarfve: "jag kommer aldrig att ha råd med TÖRLEY igen"
Henrik: "livet är en fest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Madde: "Åh typiskt, mina popcorn är slut!"
Kritte: NO COMMENTS! Men Sarfve påpekar att Jake is soon to come!!!!!! ;))

Så vad har jag att säga??? Äh... "SKÅÅÅÅÅL"
Eller som Maddes vän hade sagt.... Meeen men kkäääre nån då!!!




På vår resa genom Sverige!

En stoooor gäsp börjar jag detta inlägg med. Idag är jag bamsetrött, men jag ser fram emot vad som komma skall och då är det på nått sätt mycket enklare att kliva ur sängen. Ska hoppa i duschen, packa det sista och sedan är vi (blev jag, älsklingen och Madde) på väg. MOT HUVUDSTADEN och vår vän Sarfve!!








gårdagens fika med Johanna och den lilla i magen var såklart SUPERTREVLIG. men självklart glömde jag agera fotograf. tråkigt men sant!

Pladderfia

Helt otroligt vad trött jag är på mornarna. Bådar inte gott inför den kommande skolstarten. Första veckan kommer att vara en pina. Och dagarna går ju så jädrans fort nu så det är ju verkligen snart dags att sätta sig i skolbänken igen. BLÄ!!!! Längtar bara tills de första 4 veckorna är över sedan har jag min efterlängtade slutpraktik. Wiiee. Träffade min handledare på ICA häromdagen och även hon längtade tills jag skulle komma, vilket jag tar som ett bra betyg hehe.

Nej nu måste jag koncentrera mig på min frukostyoghurt innan Krille grabben kommer på besök och kräver kaffe och kaka... ;).

Annars idag då?
Det blir träning, mysfika med Johanna (har längtat som bara den efter henne och de andra tjejerna) och sedan packa packa packa!! Väntar ivrigt på att Tobbe och Elin ska höra av sig och avslöja om de följer med eller inte. HOPPAS!!

MEN jag skulle ju sluta skriva... ADJÖ!


A piece of cake

Just nu står det en chokladkaka i ugnen hemma på Allégatan. Tänkt som en present åt min älskling!! Testade ett nytt recept från min kära vän Leila och hade tyvärr inte alla ingredienserna så jag fick trixa lite med mina egna ideér :P. Hoppas han tycker om den (något säger mig att han iofs kommer att äta den i vilket fall som helst hehe).

 



Jag behöver DIN hjälp!

Okej, vi kommer förmodligen (garanterat) festa när vi är i Stockholm och då ställer jag som vanligt den svåra frågan.... VAD SKA JAG HA PÅ MIG?

Kjol? Klänning? Jeans?

Vad tycker du?????


I need some shine

Jag har varit väldigt trött under mornarna de senaste veckorna och jag tror jag vet varför. Brist på solenergi!!! Vore underbart om det kunde bli "högsommarvärme" igen så jag fick njuta lite de sista lediga veckorna. Humöret blir ju så mycket bättre då dessutom. Iofs är det inte direkt kallt ute, men en stoooor skinande sol är väl egentligen vad jag saknar. Vore extra underbart om den kunde dyka upp innan helgen!!! Stockholm i sommarsol skulle inte sitta fel.


Möbler TILL SALU!!

Vi kommer att sälja av en hel del möbler nu framöver och tänker lägga ut vissa här så hojta till om ni är intresserade!!!

2 st vita Aspelund sänglådor 500kr (ord. pris 898kr)


ASPELUND Sänglåda vit Bredd: 160 cm Djup: 68 cm Höjd: 17 cm

En brun Hopen sängstomme 900kr. (ord. pris 1895kr)
OBS! Färgen ser mörkare ut på bilden är i verkligheten.
HOPEN Sängstomme svartbrun Längd: 217 cm Bredd: 203 cm Höjd fotgavel: 39 cm Höjd huvudgavel: 86 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 180 cm

Ett vitt barbord med aluminiumfot (placeras mot vägg) 100kr (ord. pris ?) BILD SAKNAS FÖR TILLFÄLLET.

Fyra barstolar i antikbets 1200kr (ord. pris 2396kr)

INGOLF Barstol  Bredd: 40 cm Djup: 45 cm Höjd: 91 cm Sitsbredd: 40 cm Sitsdjup: 40 cm Sitshöjd: 63 cm
Hör gärna av dig om du är intresserad av något här ovan!!!!




"Listiga Ida-Marie"

Vilken svordom använder du mest? Hm... det är nog FAN

Äger du en iPod?
Nopp

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Nada nu under sommaren. Underbart!! ;)

Hur många resväskor äger du? One

Använder du flip-flops? Jajemen

Var köper du dina matvaror ifrån? ICA

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Både och. Älskar att vara framför kameran, men tar mer än gärna även bilder på andra/annat.

Vilken var den senaste filmen du såg? En Prinsessas Dagbok (såg ettan och tvåan igår hihi)

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Gärna både och!

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Beror ju helt klart på summan, men fter avbetalade lån: ett hus!

Har någon någonsin kallat dig lat? Oh ja!!

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, men det skulle förmodligen behövas ibland.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? I bilen har vi för tillfället en blandskiva signerad HIM (Henrik och Ida-Marie).

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Oj, sånt här kan jag aldrig välja.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Hm.. nej inte vad jag minns (hehe kanske lika bra det då).

När var senast någon stötte på dig? Förutom mannen i mitt liv (som är det enda som fungerar på mig ;) så var det nog under min och mammas barrunda den 2 juli. :P

Vad åt du till middag senast? Supergod nudelsoppa. Ska dela med mig av receptet nån dag.

Använder du huvtröjor? Ja det händer.

Kan du vissla? Jajemen.

Vem var den senaste som ringde dig? Mamma alldeles nyss.

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Berg&Dalbana (Älskar balder)

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Garanterat!

Vilket riktnummer befinner du dig i? 0590

Tittade du på tecknat när du var liten? Japp!

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Väldigt litet (om man nu kan räkna det som ett köpcentrum hehe)

Hur många syskon har du?
Två äldre.

Är du blyg inför det motsatta könet? Nja det vet jag inte. Beror på situationen.

Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen, jag har världens sämsta minne..:P

Äger du några band t-shirts? NEJ

När flög du senast? I juni (Sverige - Turkiet)

Hur många stolar står kring ditt köksbord? Fyra

Läser du för skojs skull? Mer än gärna!

Pratar du några andra språk? Engelska, lite tyska (med betoning på lite nu för tiden)

Diskar du din egen disk?
Nej det gör min älskade diskmaskin.

Har du gråtit offentligt? JA!  

Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop var det här!

Försöker du alltid lära dig nya saker? Alltid var väl att ta i.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Skulle vilja göra om min tatuering lite.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Helst, men inte tvunget!

Kan du kasta macka? Är det när man kastar sten i vatten så det ska studsa?? Hm.. eller? Hur som helst så vet jag inte.

Har du någonsin varit på Jamaica? Nej tyvärr.

Vad har du med dig in på bion? Underbart sällskap, godis och dricka.

Vem var din favoritlärare och varför? Lotta var tjejen jag ville bli som när jag blev stor. Mats var den roliga bildläraren. Jag har haft tur under min skolgång för det finns många fler (Per, Gunnel, Lisbeth för att nämna några) 

Har du dejtat någon av en annan religion? Nej.

Vad har du för väder? Mulet och trist.

Har du en blogg? Hm... låt mig tänka... JA!

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Jag minns inte vad jag tyckte då... samhällskunskap kanske.

Gillar du att flyga? Sådär. Spännade, men samtdigt lite läskigt.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor

När sov du senast på golvet? Hehe, för ett par år sedan kanske.

Vilken är din favoritdrink? Piggelin tror jag.

Gillar du din boende-situation? Ja absolut, men det skulle inte sitta fel med ett hus.

Vilken är din mammas hemstad? Filipstad

Din pappas hemstad? Karlskoga

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Iallafall 6 timmar tror jag.

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ibland, ibland inte.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Hm... nej inte ofta.

Vilken är din favoritfrukt? Vindruvor.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ja ibland (tyvärr)

Hur gammal blir du nästa födelsedag? 26 år

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja tycker sånt är intressant dessutom!! :)

Tror du på liv på andra planeter? Tänker sällan på sånt faktiskt hehe.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? En person jag älskar väldigt mycket. Dock tillhör detta det förflutna.

Tror du att Gud är man eller kvinna? Tror inte på gud.

Vad var det senaste du åt? Yoghurt med müsli.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Både och!!

Hur valde dina föräldrar ditt namn? Tror min storebror fick vara med och bestämma en hel del. :)

Gillar du senap? Ja, stark tack.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Inget hjälper just då tyvärr.
 
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Viljan finns, men modet finns definitivt inte.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Oj... svårt att säga såhär på rak arm.

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej.

Tycker du om att krama folk? Ja jag är nog väldigt kramig av mig när det gäller människor i närheten som jag tycker om.

Skulle du säga att du är trendig? Till viss del.

Äger du en digitalkamera? Japp, men vill ha en ny systemkamera (helst NU)

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Utseendemässigt så är det Madonna, Lindsay Lohan och "ensam mamma" Ulrika. Vad jag tycker om det? Hm.. NO COMMENTS!!

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Finns fler, men Gåvan och Pojken som kallas det.

Tycker du att du är attraktiv? Inte direkt.

Vad är du allergisk mot? Lite känslig mot mjölkprodukter.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej!!!

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Anders har jag hört.

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Alla!! :)

vem - är i rummet med dig: Katten Stina
vem - tänker du på nu: Oprah (hon är på tv:n)
vem - pratade du senast i telefon med: Mamsen
vem - hus var du senast i: Brorsans
vem - är din favoritsläkting: Favorit??? Alla!
vem - i din skola går dig mest på nerverna: Haha no comments

var - går du i skolan: Karlstads Universitet
var - är din mobiltelefon: Bredvid mig
var - är din mamma: Hemma hos sig i Karlskoga.
var - sover du: Helst i sängen bredvid min prins.
var - handlar du mest: ICA
var - fick du tag i tröjan du har på dej: Carlings
var - åkte du senast bil: Till Karlskoga
var - i ditt rum är du: I soffan i vardagsrummet

vad - åt du senast: Yoghurt med müsli (tada)
vad - drack du senast: Mellanmjölk
vad - är det för färg på dina byxor: Jeansblå
vad - är den närmaste saken som är blå: På mina ben? :P
vad - har du på fötterna: Barfota med målade tånaglar
vad - är din favorit färg: Rosa
vad - för film såg du senast: The Prinsess diaries (1&2)
vad - hör du just nu: Oprah och hennes gäster, gräsklipparen utanför fönstret och surret av älsklingens dator.

har du- sovit i en annan säng: Annan än vadå? Hm...ja antar det ja.
har du - kört över hastighetsgränsen: Ja
har du- målat om ditt rum: Oh ja, flertalet gånger
har du- dansat framför en spegel: Många gånger
har du- fått hicka: Finns det de som inte har det?
har du- stulit pengar från en kompis: Haha nej!
har du- hoppat in i en bil med folk du just träffat: Inte ensam
har du- varit i slagsmål: På sätt och vis ja, på sätt och vis nej (komplicerat)
har du- smugit ur ditt hus: Som ung? Ja!


Har du förändrats?

 Du som liten
1. Vad hette din första bästa vän? Thomas Jonsson
2. Vilken var din favorit rätt? Flamberad oxfilé och klyftpotatis (pizza som ännu yngre tror jag)
3. Vilken var din favorit färg? Lila (en period iallafall)
4. Vart bodde du? Kyrksten, storfors kommun
5. Vad tyckte du var det bästa som hänt dig? Att jag hade så många bra tjejkompisar
6. Vad tyckte du var det värsta som hänt? När jag inte fick gå på disco i Karlskoga (haha).
7. Vad ville du bli när du blev stor? Förskolelärare och mamma
8. Vem var din favorit? Mamma
9. Vilket godis tyckte du bäst om? Persikor och Marabou choklad.

 Nu
1. Vad heter din bästa vän?  Henrik Stjernberg
2. Vilken är din favorit rätt? Flygande jacob, flamberad oxfilé och klyftpotatis
3. Vilken är din favorit färg? Rosa
4. Vart bor du? Filipstad
5. Vad tycker du är det bästa som hänt? Henrik, återfunna vänner, nya vänner.
6. Vad tycker du är det värsta som hänt? Pappas bortgång, Mirandas sjukdom.
7. Vad vill du bli? Lärare
8. Vem är din favorit? Henrik, Mamma, Miranda och William MED FLERA. Kan och behöver inte välja. Sån tur har jag...:)
9. Vilket godis tycker du bäst om? Choklad, Salta döskallar, Sega fiskar... och massa massa mer!! Är en riktig godisgris!!!!

Saker och ting har visst förändrats!! Dock var det svårt att minnas allt från när jag var liten. Det beror ju dessutom på vad man menar med liten. Vilken period i livet liksom. Jaja nu MÅSTE jag fixa nått att äta. är superduperhungrig!!! Men vad ska jag äta??



Kan det där verkligen vara jag?!

Jag får nog täcka över alla speglar vi har här hemma så jag slipper känna paniken över vad hemsk jag ser ut just nu. Blek, slitet hår med världens utväxt, mörka skuggor under ögonen.... Det är verkligen inget man njuter av att se varje gång man passerar en spegel!! 

Kanske borde jag sätta upp en gardin framför speglarna så man kan välja när de ska vara fördragna eller inte. Perfekt ju!!! 


 


Ooops!!!

Tur att inte polisen såg när vi besökte Shell i Karlstad i lördags morse. Vi märkte nämligen att vi gjort en felparkering. ;)




Jag kan åka, jag är inte rädd...

Planerar att besöka Gröna Lund på lördag och jag var precis inne på deras hemsida och kikade lite. Förbereder mig mentalt på vad som komma skall. Och när jag ser dem såhär på små videoklipp så ser de ju inte så farliga ut. De ska jag nog klara av de flesta, men HAHAHAHAHA på den kan jag lova. Jag är bland det fegaste som rör sig på denna jord (känns det som i varje fall) när det kommer till karuseller och vad jag vågar testa. Vill, men vågar inte om ni förstår vad jag menar... ;))

Men fan va kul det ska bli... WWWiiiiiieeee



Det tråkiga med sånna här ställen är ju köerna. Så får jag dig att inte åka dit på lördag så att vi slipper slösa alla timmar på millånga köer??!! Tack på förhand!!


Kan bli riktigt bra det här!!

Stockholm 13-15 augusti

Kryssning tillsammans med Tobbe och Elin

Middag och mys med Camilla och Jimmy

Dejt med Johanna (+1 tihi) på tisdag eller torsdag

Skoghall - AIK 29 augusti

Kräftfest med familjen

Noah blir storebror

Filipstadsmarken
Och jag som trodde att jag inte hade nått att se fram emot på ett tag.. :)



En hel helg med mys... ;))

Igår var det mys med Elin och Tobbe; Tacos, vin, kortspel och roligt som alltid tillsammans med dem.

  

Och idag är det mys med William. Lillgrabben ska sova hos oss i natt och det vankas tacogratäng, godis och "Det regnar köttbullar" tihi.


Helt fucking fantastiskt

Tack vare snälla Krille så står det just nu en tvättmaskin inne i badrummet. Så nu håller vi tummarna för att den fungerar också så blir jag fantastiskt glad. Överlycklig faktiskt om jag ska vara ärlig. Slippa boka tid, springa i trappor (ger iofs bra motion) och planera in en hel dag för endast tvätt. Ska dessutom till IKEA imorn och kika på badrumsmöbel. Äntligen ska det bli lite ordning där inne. (med betoning på lite, golvet har vi tyvärr inte råd att fixa just nu) Det är dock inte bara IKEA vi ska roa oss med imorn, nej det blir förmodligen full rulle från morgon till kväll (natt? hehe). Fisketur på morgonen, lite smårärenden under förmiddagen, IKEA m.m. på eftermiddagen och mys med Tobbe och Elin under kvällen/natten. Kan ju inte bli bättre... :). Hm...insåg precis att jag i såfall missar morgondagens benpass. Icke bra.... hm...får se om vi kanske kan klämma in det under dagen dessutom. 

Nu blir det Parenthood innan älsklingen kommer hem och vi ska äta räk och kräft sallad. MUMMA!!!!



 


Mysiga Stina



Detta är ganska ovanligt faktiskt. Att Stina ligger bredvid mig och endast lutar sig mot mig vill säga. Vanligtvis när jag sitter i soffan med datorn i knät så ska hon också ligga i knät. Mystjejen hehe.


Varför vänta så länge?!

Ända sedan jag kom hem från Öland har jag sagt att jag ska ringa och boka tid hos Helen och ändå tog det mig ett par veckor innan jag verkligen tog tag i det. Så självklart fanns det ingen tid förrän tidigast 24 augusti. Hur ska jag orka vänta??? Kommer att hinna ångra mig tusen gånger om innan jag kommer dit och så kommer det säkert bara bli topparna och den vanliga färgen till slut iallafall. Men jag får skylla mig själv. Förstår ju innerst inne att det inte ska finnas tid dagen efter som jag alltid hoppas hehe. Man skulle kunna säga att jag lever på hoppet va? :P
Jaja veckorna har ju gått förbaskat fort hittills så det ska väl gå vägen detta med förstår jag. Men varning för alla som befinner sig på hårtussen när jag kommer dit, utväxten kommer att vara katastrofal och topparna kluvna som satan. Det gör det iofs lite roligare när jag går därifrån. Det kan ju knappast bli sämre. Wiiiee va jag längtar!! Hm... stackars Helen, här förväntar jag mig att en snygging ska gå ut från salongen efter att jag är klar och så ger jag henne ett hopplöst fall från början. :P Jag begär inte lite jag hehe.

Så nu fick jag ur mig lite morgonfunderingar. Dags att äta upp frukosten och kika på Make it or break it! Vilodag idag som sagt. ;)


Ingenting duger

"Jag har ingenting att ta på mig!"

Någonsin uttalat den meningen? Det har jag, ett flertal gånger, och ändå är varenda en utav mina garderober fullsmockad av kläder. På något konstigt vis så förlorar ett klädesplagg sin charm efter att man invigt dem. För det är ju inte så att jag köper kläder som jag från början inte tycker om. Det finns bara alltid så mycket annat jag önskade att jag hade, annat som min garderob inte innehåller. Konstigt hur det är det där!

Det är dock inte bara mina kläder som bekymrar mig just nu. Jag ska ringa till Helen imorn och boka en klipp och färgtid och har fortfarande inte bestämt vad jag ska hitta på. Vet inte riktigt vad man kan göra med dessa mörka testar, men nått ska vi väl kunna hitta på. Är sugen på en större förändring, men som alltid är jag lite feg och nervös. Hoppas vi kommer på nått snyggt och att resultatet blir bra! Och som vanligt när jag blir sugen på nått nytt så vill jag ha tid NU. Hoppas hon har något ledigt snart!

Nu mina vänner ska jag lägga mig och läsa. Har vilodag imorn så då ska jag nog sova lite längre. Gott!! ;))


B H 90210

Varje dag klockan 16.05 går det två avsnitt av Beverly Hills på fyran och nästan varje dag kommer jag på det antingen precis inför det andra avsnittet eller efter båda. Inge vidare bra minne jag inte!! Får nog ställa klockan i fortsättningen.


För tillfället sitter jag och väntar på att Henrik ska komma hem från en intervju han åkte iväg på för snart två timmar sedan. De hade tydligen många frågor att ställa med tanke på tidsåtgången. Vi hade planer på att åka till Nykroppa och måla lite, bräderna till portalen och en hylla som ska upp i hallen, men nu börjar klockan bli så mycket att jag funderar på om vi inte ska skippa det idag. Börjar bli hungrig dessutom! Jaja vi får se vad herrn säger när han väl kommer hem!


Nu kör vi!

Frukosten ligger i magen och nu är det dags att promenera bort till gymet. Axlar & bröst-pass idag. Och kondition och mage då såklart, men det kör jag varje pass. :)) Duktiga jag hehe... :P

Efter passet har vi bokat tvättstugan. TRÅKEFTERMIDDAG.


Jag Och Min Stora Kärlek

Snart ringer min älskling och då ska vi mysa till det med pizza och ett avsnitt av "Pretty little liars". Lyxigt va? ;)
Jag bestämde mig för en calzone då pizzerian har nya ägare (igen) och jag inte vågar chansa. Calzone borde vara svårt att misslyckas med. Hoppas jag hehe.



Yummy in my tummy


Augusti månad är här

HJÄLP vad veckorna passerar förbi alldeles för fort!!! Har redan ångest för att börja skolan igen. Inte själva skoldagarna för det är roligt att träffa lite folk, men stressen, pendlingen, det längtar jag INTE efter. Men så har jag ju bara en enda termin kvar nu. Heeelt sjukt hehe.

Denna vecka kommer förmodligen att innehålla detta:

Träning
Fiske
Tvättning (har HÖGAR av tvätt, fy faaan va tråkigt)
Träningsmatch (Skoghall - Arvika, ska bli sååå kul att se grabbarna spela ihop för första gången)
Dejt med Tobbe och Elin ;))

Ingen dålig vecka om man bortser från tvättningen då.. :S.. Men snart ska tvättmaskinen installeras så då slipper vi den ångesten också!! Underbart är gott tihi


En resa tillbaka i tiden

Helgen har varit kanon!

FREDAG: Dagen började med ett kondition och BENpass på gymet. Det känns nu vill jag lova. :P 

Till kvällen dukade vi (jag, Henrik och som ni ser även Laban hehe) upp för trerätters. Förrätten stod på bordet när gästerna kom och efter all god mat satte vi oss framför tv:n och tittade på bilder från vår Turkiet tripp samt Ölandstrippen.

  

LÖRDAG: Vi gick upp tidigt och följde med Ulf, Agneta och Madde till Örebro.
Då såg jag såhär galen ut hehe...



När vi kom hem gjorde vi oss redo för kvällens 20-års fest. Det blev en resa tillbaka i tiden...

80-talet det ljuva!

Såhär såg vi ut...



och här är födelsedagsbarnet...



   
   
   
   

Som ni ser fick vi dessutom träffa Magnus Uggla :)
Skitrolig kväll som alltid med dessa människor!!

Och ÄLSKLING: fan va jag älskar dig.. ;)