(?)

Vart är karln min? Jag är hungrig!. Men största frågan är ju. Vad sjutton ska vi äta? Ekar baskemej i kyl och frys för tillfället. Dags för storhandling? JA!! Men vi får som sagt nada gjort i denna lilla familj. SKÄRPNING

En enda stor galen röra

Varje steg i denna packa-upp-process tar en evighet då värmen gör kroppen till gele. Ingen styrsel alls och varje rörelse går supersakta. Känns direkt när man försöker ta i att man fått i sig dåligt med vatten. Inte bra!! Lite regn över natten skulle inte skada så att luften blev som ny inför morgondagens sommarväder. För sommaren vill jag ju självklart inte önska bort. Den måste vara kvar... GÄRNA många veckor till.

Idag har vi shoppat. Blev en strandklänning och lite ditten och datten på IKEA. Bland annat förvaringslådor att rulla under sängen så att vi får undan lite stuff. Vi hade även tänkt köpa sängbord som vi trånat efter i en evighet, men aldrig kommit oss för att köpa. Och helt otroligt men sant så var de slut. Men hallå?!!!! Tro att jag blev helt matt. Typiskt är det rätta ordet.

Nej nu ska jag kika lite på BB och sedan är det dags att göra ett ryck igen. Trotsa värmen!!


Bloggpropp

Jag känner att mitt skrivande har tagit en paus. Förmodligen en välförtjänt en eftersom jag nu har semester och solen skiner, men lite trist är det. När jag väl vill skriva ett inlägg så får gärna fantasin flöda. Bloggpropp allan tyvärr.

Så mer har jag inte att säga. Vet liksom inte vad jag ska skriva. Stopp

Härliga sommartider

Imorn ska älsklingen och jag ta med en picknickkorg och ha en heldag på bryggan i Hättälven. Blir Mussen till Nykroppa och sedan cykel sista biten fram till vattnet. Bara vädret som kan ställa till det, men det får vi verkligen hoppas att det inte gör. Jag litar på väderprognosen.. (?) :P... hehe. Måste bara komma ihåg att sätta en sjal på huvudet idag för knoppen har minsann mött solen idag. Kliar lite smått och känns lite stelt hehe. Men resten av kroppen då? Ja ni... näsan är väl aningens röd annars har det blivit dåligt med färg denna dag. Vilken miss. Blir visst aldrig som man tänkt sig.

På tisdag ska vi på äventyr. Jag, älsklingen, mamma och syrran ska till Örebro och shoppa. Kanske blir en och annan detalj till lägenheten. Ser vi fram emot.. :).. IKEA here we come. Ska även försöka hitta lite presenter till de blivande födelsedagsälsklingarna. Kalas på gång vilket alltid är lika trevligt. Och kalas ska det minsann bli här hemma också när lägenheten är färdig att invigas. Då hoppas jag mina kära vänner har tid att komma.

Jösses va varmt det är här inne nu. Får nog svalka min kropp med ett iskallt glas vatten. Mumma det!


Ta fram papper och penna.

Bara så ni vet så fick jag VG i sista delkursen. Fy fan vilken lättnad och fy fan va gött.

Ja bara så ni vet som sagt!

Ett dopp i det blå

Idag tog jag första doppet för i år. Och det blev verkligen ett dopp. Ner och snabbt upp igen för jösses va kallt det var. Kallt har det dock inte varit ute idag och kallt är det INTE i vår lägenhet. Svettas i bara underkläderna.

Nu blir det BB, lite salta pinnar och en hel del slappande. Har kämpat med att hänga in alla kläder i garderoben. Jag kan aldrig mer säga att jag inte har några kläder. JAG HAR KLÄDER.. i massor dessutom. Vet inte hur allt ska få plats. Är riktigt dålig på att slänga sånt jag sällan (aldrig) använder. Det kan ju liksom komma till användning nångång.



Jösses vad det regnar

eller ja...
Jag får liksom ignorera denna härliga sommarvärme eftersom jag just nu inte kan njuta av den alls. Känns mer som den har varit ett motstånd i vårt arbete. Svetten har runnit vill jag lova när vi har sprungit i trappor med lass efter lass av packning. Men nu är den gamla lägenheten urstädad och vi har nu ETT nytt hem. Ett underbart trivsamt hem vill jag lova. Dock aningen stökig just nu. Men det ska vi förhoppningsvis jobba bort snart.

Hm.. jag är så trött att jag knappt orkar tänka vad jag ska skriva. Orkar inte skriva...så är det.. jag ger mig istället. Godnatt


Vilket slitgöra

Vi som trodde att det värsta slitet var över, men hujedamej.... Listigt värre har det varit idag. Verkligen värre. Det gick fram till lunch innan vi fick fart på listerna och ändå gick vi upp klockan halv åtta. Så än blir vi kvar här för att jobba några timmar till. Älskade mor är här och hjälper oss som tur är. Vet inte hur vi hade klarat oss utan henne. Hon är en ÄNGEL!!

Vi fick dessutom en liten gåva som lycka till med lägenheten. LEILA (bakars) KOKBOK. Åh va jag blev glad. Henrik med för nu vet han att jag har fler smarriga recept att testa.

Oj nu har jag slappat nog. Adios för nu!


Dålig tajming

Men jösses va seg jag var då. Nu är det ju alltså inte söndagen den 21 juni vecka 25 utan måndagen den 22 juni vecka 26. Så var det med det. Men som jag brukar säga till älsklingen. Det gills inte för vi har inte sovit ännu. När jag vaknar imorn bitti... då ni då är det måndag! Så det så!!


OMG

Nej ni ser rätt... 2 inlägg på en och samma dag. Händer minsann inte ofta nu för tiden. Vi har en redig slappardag med mycket tid framför datorn. Vi har ju en del att ta igen som ni förstår. Och man vet aldrig hur mycket tid vi får över i veckan heller.

Jag sitter och funderar lite på vad det är för dag, datum och vecka just nu. Kalendern säger att det är söndagen den 21 juni  vecka 25 år 2009. Bäst jag håller lite bättre koll på kalendern så jag inte missar min första arbetsdag. Jag ska jobba som personlig assistent precis som förra året och det ska bli skoj att träffa det goa gänget igen. Trivdes ju kalasbra förra året!! Jag har dock 4 veckors ledighet tills dess som jag ska försöka njuta av till fullo. Vecka 28 ska jag umgås med de bästa i Karlskoga och vecka 29 åker vi till Falkenberg och campar med familjen Stjernberg. Gissa om vi hoppas på sommarvärme då! Hm.. och vet ni. Vi drömmer lite om en vecka i den tropiska solen också innan skolan börjar, men det får plånboken och tiden helt och hållet styra.

Nu är det bäst att jag ger mig så att jag slipper ändra datumet i inlägget. Snart är ju klockan faktiskt midnatt och jag börjar känna mig aningens trött. Det är slitsamt att ligga på topp.


Midsommar 2009 är över

Och den har minsann firats ordentligt. Nykroppapartaj i fredags. Klockan var halvsex när vi traskade upp för uppfarten till huset på Vasavägen. Detta bidrog ju till att vi var aningen sega under gårdagen som skulle fortsätta med fest och utgång i Parken. Fest blev det, men Parken blev nedröstat.Istället hade vi det trevligt hemma hos Sanna, träffade mysig vovve och tog oss en promenad innan vi gick hemåt. Träffade supergoa tjejer vilket va skoj. Dock märker jag såhär i efterhand att jag pratar väldigt mycket när jag har druckit några glas vin. Kanske så mycket att andra inte får någon syl i vädret, men jag vet inte. Kanske att det bara är jag som tänker på detta viset. Hehe det är inte alltid lätt!! Trevligt hade vi det iallafall!!

Nu sitter vi i vår underbara lägenhet igen. Imorn fortsätter arbetet. Det ska inhandlas lister, städas, kaklas klart och flyttas grejer. Om ytterligare en vecka så kommer förhoppningsvis saker vara på sin plats och vi äntligen kan kalla detta för vårt enda och trivsamma hem.


På besök i min egen blogg

Minst 12 timmar per dag har vi nu lagt ner för att få det snyggt i nya lägenheten och nu börjar det ordna till sig. Ska börja flytta grejer till veckan och så måste vi inhandla lite smått och gott för att få det helt klart. Golvet är iallafall lagt och blev superdupersnyggt om ni frågar mig. Bilder kommer självklart när tiden räcker till. Blir lite smått kaosaktigt såhär när vi far mellan två lägenheter. Internet har dessutom gjort slut med oss i den "gamla" lägenheten så jag sitter för tillfället på det snygga golvet i det något annars tomma vardagsrummet och surfar. Älsklingen har tagit hit sin dator också. Vi märkte att vi är aningen beroende av internet.

Nej nu hinner jag inte sitta här längre. Ska göra mig iordning för en midsommaraftonskväll i Nykroppa. Ha dé kalas.


Skrotnisse och hans vänner

Idag har vi varit till tippen och sorterat skräp. Och oj va skräp sen då. Det blev ett rejält lass från Spångbergsvägen, Allégatan och Vasavägen. Galet! 
Passade dessutom på att hämta kyl och frys på Nyponvägen som vi snällt nog fick överta från familjen Grefve. Vi var ju minsann där och hjälpte dem igår med att lasta in nya vackra vitvaror. Som faktiskt egentligen inte var vita utan i rostfritt stål. Mycket snyggt. Kvällen där bestod sedan av kortspel och bubbel. Trevligt, men med en oväntat avslutning som vi upplystes om idag. Mindre trevligt, stor besvikelse och en blöt kind. Men... ska försöka fokusera på annat.
Ikväll ska vi lyxa till det med Tacos, Coca Cola, Glass, Färsk frukt, Salta pinnar....hm... ja vi får nog knappast i oss allt ikväll för klockan har ju hunnit bli så mkt. Men den som spar han har, inte sant?!!


 
 


Snacka om berg o dalbana




Tänk att det kan gå så stuprätt ner.....
Snälla ta mig upp igen!!




Mer frukt åt folket

Idag har jag äntligen kunnat vara till nytta igen. Jag har målat och stått i som bara den. Har kommit en bra bit i köket nu och imorn ska vi sätta fart ordentligt med vardagsrummet. Sååå kul när man ser att det går framåt och att det blir som vi tänkt oss. Får tacka Robba för en stor del i den lyckan. Och älsklingen såklart... stackarn kämpade så i ensamhet när jag var bortrest att han nu kan varenda reklamsnutt på radion haha.

Idag har jag ätit frukt, fil och lite av en sallad. Alltid nått...och gott va de minsann. Speciellt den otroligt smakrika melonen vi precis mumsat i oss. YUMMI!! Och imorn kanske jag får min gröt som planerat. Allt hänger på lilla maggen.


 Desktop Wallpaper · Gallery · 3D-Art   Bananas, Mango, Grape, Cherry, Melon


Only a dream

Jag önskar att jag vore duktig på att baka. Hälsar ju på i Cinas blogg ibland och det händer ofta att hon lägger upp bilder på de konstverk hon själv skapat. Jag blir avundsjuk. Som ni kanske minns så har jag ju tidigare nämnt mina okunskaper i denna färdighet. Jag är fruktansvärt dålig på att baka, det bara är så. Antingen lyckas jag få till något riktigt vackert. Som till exempel mina helt perfekt stora och vackra bullar för några år sedan. Men de gick ju inte att äta så vad hjälpte det. Och så för bara några veckor sedan gjorde jag och älsklingen en chokladsockerkaka. Den smakade yummi, men såg nte mycket ut för världen. Inget att lägga fram när gästerna kommer där inte. Nej jag kanske får fundera på att gå en kurs i bakning.

Åh på tal om bakning så såg jag Leila Bakar för första gången för ett par veckor sedan. Vilket underbart program. Mysigt, roligt och hon fick det att vattnas i munnen av alla sina recept hon genomförde i rutan. Tänk om jag kunde vara så duktig. Det förblir nog endast en dröm i mitt fall.




Ska nog önska mig hennes receptbok i inflyttningspresent så jag kan testa några recept. Om jag gör precis som det står så borde jag ju inte misslyckas.


Onsdagen den 10 juni 2009

Onsdag idag. Ett konstaterande som behövs för att jag ska minnas vad det är för dagar som passerar. Svårt att hålla dagarna istär när man inte har någon skola längre.

Imorn ska vi till skroten. Bort med allt skräp så vi får lite mer utrymme i lägenheten. Robba har snällt nog spacklat vardagsrummet så nu har en tyngd släppt från våra axlar. Vi möttes ju av ett litet problem där innan, men som sagt, nu r det ordnat. Får hoppas vi slipper jobbiga motgångar nu framöver så att vi kan jobba på och bli klara SNART. Jösses vad vi längtar.

Nu är det dags för lunch. Hoppas innerligt att jag idag ska kunna äta ordentligt för jag är såååå hungrig och såååå sugen på allt möjligt!


Jag hissar och dissar...

Jag dissar med följande motivering:

På ett smygande sätt har du attackerat min kropp på ett vidrigt sätt. Pågrund av dig vet jag varken hur jag ska sitta, stå, ligga eller gå för att känna behag.

MAGSJUKAN

Jag hissar 2  "saker" med följande motivering:

Trots mitt trytande humör och mitt gnäll under dessa smärtsamma dagar så har du lyckats hålla god min. Tack för att du står ut med att vara mitt bollplank trots lite väl hårda skott ibland. Den brand du satte i mitt hjärta kommer aldrig att slockna.

HENRIK

Jag mötte dig för allra första gången bara några veckor sedan och redan då tog du mig med storm. Det var utan tvekan kärlek vid första ögonkastet. ;)

HISSAS GRILLKORV


Pladder och pladdra

Galet rastlös idag. Sitter och knappar på dessa tangenter, besöker massa olika sidor flera ggr om utan att egentligen veta varför. Har så tråkigt. Men magen vill helst att jag sitter still så det är väl bäst att lyda förstår jag.

Trist väder... ja det kan man verkligen säga. Vart är sommaren nu när jag äntligen har fått sommarlov? Får väl hoppas att den dyker upp snart och stannar längre än ett par dagar. Längre än ett par veckor till och med om jag får bestämma. Men det får jag väl förmodligen inte.

Älsklingen ska snart åka till lägenheten och jobba. Trist att inte kunna följa med. Jo det är sant jag tycker faktiskt det. Vill ju gärna jobba på så vi blir klara nångång. Vi har ju trots allt en hel del kvar. Längtar så tills vi får lägga golv och sätta kakel. Wiiee... önska oss lycka till hehe.

Har jag förresten berättat att min dator pajat? Hm... det har den iallafall.. IGEN. Nu måtte jag väl få en ny annars blir jag knasig. Mer än vanligt vill säga.

Nej mat står på schemat. Håll tummarna för att jag får i mig lite.


Trevlig sommarlovspresent

Klockan fem i morse vaknade jag med världens värk i magen och ett illamående som inte ville ge sig. Jag övervägde flera gånger att besöka toaletten, men bara tanken på att luta huvudet över toalettsitsen får mig att bli 100kg tyngre. Jag vred och vände mig i någon timme innan jag till slut somnade om. När jag vaknade nästa gång så trodde jag minsann att det skulle vara borta, men nej då. Fick ett samtal från mamma som också låg hemma med samma smärtor. Magsjuka? Konstigsjuka? Jag vet inte. Känns iallafall som magsjuka utan att jag fått ur mig nått. En skum och extremt obehaglig känsla. Är ändå ganska lättad för först trodde jag att det var samma elaka magvärk som jag hade i Tunisien. Den risken försvann ju när mamsen berättade att hon också var sjuk. Men det gör ju inte så att smärtan försvinner tyvärr. Hoppas innerligt att jag ska vara bra imorn. Detta är allt utom roligt!!


Spola Spola Spola

Skulle gärna hoppa över denna dag och dessa känslor. Behöver ny energi...ny dag...nya känslor. Om nu det är möjlgt.


Under några minuters vila hinner jag skriva blogginlägg.


Vi spacklar, slipar, målar och sliter dagarna i ända. Och idag har jag gjort sista skoldagen för denna termin. Sommarlov...wiiee!!!! Passade på att åka förbi Ikea där vi köpte golv samt Jysk där vi köpte ett matbordsset. Roligt nu!!

Nej... dags att sätta fart igen. Ska ägna några timmar åt att måla garderobsluckor och väggar. Vitt vitt och ännu mera vitt!!